December 3-án a délutáni órákban tulajdonképpen pillanatok alatt szénné égett egy komplett kriptovaluta-bányászfarm.

Sokaknak talán nem kell ecsetelnem, hogy a PC-s gamerek egy nem elhanyagolható része miért is utálja annyira a kriptovaluta, de leginkább a Bitcoin-bányászokat, akik a chiphiány kellős közepén vásárolták fel a játékosok elől az új megjelenésű NVIDIA csúcskártyáit.

A probléma természetesen nem állapodott meg ennyiben, hiszen a viszonteladók az alacsony készletek és a bányászok fizetőképessége miatt egészen elképesztő árakat ragasztottak az RTX 3000-es szériára, de ami talán még nagyobb baj volt, hogy ezzel még a régebbi kártyák is drágábbak lettek.

Ezért pedig abszolút érthető a PC-s játékosok utálata, akik olykor-olykor egy gunyoros kárörvendéssel könnyebbülhetnek meg pár másodperc erejére. Ilyen például, amikor a bitcoin árfolyama drasztikusan leesik, vagy amikor egy illegális bányászüzemet kapcsolnak le a hatóságok. Valami nagyon hasonló történt a thaiföldi Chiang Mai-ban is,

ahol egy egészen nagy tűzben lett az enyészetté egy komplett Bitcoin-bányászfarm.

A helyi sajtó szerint a tűz egy háromszintes adatközpontban keletkezett december 3-án, egyelőre ismeretlen okok miatt. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg, ellenben azzal a 72 ASIC és GPU alapú eszközzel, amelyek teljesen megsemmisültek, közel 20 millió forintos kárt okozva ezzel a tulajdonosnak. A tűzoltók ugyan nem erősítették ezt meg, de többek szerint az óriási hőt termelő gépek nem megfelelő hűtése, és elhelyezése okozhatta a tűzesetet.

Kép: Chiangmaicitylife.com

Egy férfi kivágott a kukába 7500 (!!!) bitcoint – az egész szeméttelepet feltúrná érte

 

https://leet.hu/samsung/

×