A Capcom szerint egyre több gyerek kezd füves cigit szívni, ezért szívesen vették a rendőrséggel való közös munkát, amiben videojátékos karakterekkel küzdenek a joint ellen.

Míg a világon egyre több helyen merül fel a marihuána legalizálásának kérdésköre, de minimum a dekriminalizálása, addig máshol egyre inkább azért küzdenek, hogy a lehető legkevesebben gondolják jó ötletnek egy füves cigaretta elszipákolását. Erre a célra pedig nyilván olyan eszközöket használnak, mellyel a leghatékonyabban szólítják meg a fiatalokat.

Ezeknek az eszközöknek egyike a videojátékok, ezért is tartotta jó ötletnek a japán, osakai rendőrség a Capcom bevonását az ügybe, ha már pont van egy nagyobbacska videojátékos cég az országban. Az  amerikai IGN szerint a Capcom a hatósággal való együttműködéssel szeretne tenni valamit a kiskorúak körében egyre népszerűbbé váló marihuána-fogyasztás visszaszorítása érdekében,

ezért 6000 plakátot és 4000 szórólapot készítettek a népszerű játéksorozatuk, az Ace Attorney alapján, melyeken a sorozat legújabb darabjának szereplői lesznek láthatóak.

„Mondj nemet a fűre” Capcom plakát és szórólap | Kép: GameSpot

Ezeket pedig folyamatosan fogják városszerte kihelyezni – például busz és vonatállomásokon, ezzel is a lehető legtöbb fiatalkorúhoz eljuttatva az üzenetüket: a drog az rossz, értem?! Egyébként nem ez az egyetlen ilyen kooperáció a két fél között, akik már 2013 óta dolgoznak együtt hasonló projekteken. 2019-ben például olyan anyagokat készítettek és terjesztettek, melyekkel a rendőri hivatást népszerűsítették, amivel erre a pályára való jelentkezésre szerették volna ösztönözni a fiatalságot.

Munkahelyen szívni? – A marihuána legalizálásáért kampányol az Amazon

 

https://leet.hu/xmas/

×