Mindenki megtalálhatja a maga stílusát.

Manapság már nem annyira ördögtől való ötlet, hogy a számítógép az asztal vagy a szoba dísze legyen. Nem véletlenül van ennyi típus a piacon, a felhasználók könnyen tudnak válogatni a legextrémebb RGB-vel telebombázott házaktól kezdve, akár a teljesen letisztult modellekig is.

Az alábbi bejegyzésünkben mind a két szegmensből igyekeztük kiválasztani a legkiválóbb példányokat. A legtöbb elérhető kereskedelmi forgalomban is, ám komoly összegeket kell kicsengetni ezekért.

LIAN LI O11 DYNAMIC

Kezdjük egy még emészthető kinézetű házzal. A gép egyediségét a felépítése adja, két elszeparált részből épül fel. Az egyik részében közszemlére tehetjük a csodás vízhűtésünket és RGB-vel teletűzdelt hardvereinket. Az alaplap mögött pedig elférnek a háttértárak, a kábelek és a két(!) táp.

Az ára körülbelül 60000 forint. 

COUGAR CONQUER

Ha extrém ház, akkor nem mehetünk el szó nélkül a 2017-es Conquer mellett. Mai napig az egyik legnépszerűbb modell a kategóriában, nem véletlenül.

Körülbelül 80000 forintos árcédulával kell kalkulálnunk.

CRYORIG TAKU

A Hackintosh építők nagy kedvence. Kellemesen letisztult és akár egy bitang nagy monitort is rápakolhatunk a tetejére. Ha az Apple valaha PC ház gyártásán gondolkodna, akkor biztosan valami hasonló kerülne a piacra.

Itt már bizony a 100 ezer forintos kategóriát karcolgatjuk.

YUEL BEAST MOTIF MONUMENT

Ez az a ház, ami igazából nem is ház. Sokkal inkább egy szépen sikerült művészeti alkotás. Ennek megfelelően figyelnünk kell a komponenseink méreteire, hiszen limitált hellyel rendelkezünk.

Az ára körülbelül 70000 forint. 

DAN A4-SFX

Kicsi, de nagyon játékos. Alig 7.2 literes űrtartalma ellenére bitang erős konfigokat is belepakolhatunk, persze némi körüljárás után. Lian Li és Dan Hansen, a német designer kollaborációjának eredménye a kis házikó.

Az ára körülbelül 75000 forint. 

THERMALTAKE CORE P5 V2

A ház különlegessége nem is feltétlenül a kialakításában rejlik. Sokkal inkább abban, hogy milyen helyekre pattinthatjuk fel. A monitorod fölé szeretnéd a falra? Nem probléma! Néhány RGB elemmel megtűzdelve pedig világítás sem kell mellé a szobádban.

Az ára körülbelül 60000 forint. 

AZZA Pyramid Mini 806

Ezt a házat bizony még Egyiptomban is megirigyelnék. Egyedi formájával könnyen az asztal dísze lesz, nem kell rejtegetnünk. Az extrém kialakítású ház Micro-ITX alaplapokat támogat.

Itthon körülbelül 100 ezer forintért szerezhetjük be.

InWin 309

A ház kialakítása nem különösképp egyedi, ám az előlapja annál is inkább. 144 ledet találunk rajta, melyet a mellékelt szoftver segítségével akármilyen színben megvilágíthatjuk. Sőt, beépített mikrofonnal rendelkezik a ház, hogy a zene ritmusára tudjanak villogni igény esetén a fényforrások.

A legutóbbi ismert ára hazánkban 90000 forint körül mozgott. 

LIAN LI DK-05F DESK CASE

Ez van akkor ha valaki szó szerint értelmezi a gamer asztal fogalmát. Kettő-az-egyben megoldással jelentkezett a Lian Li, hiszen az asztal maga a gépház is.

Az ára kimagaslóan borsos, 600 ezer forintért szerezhetnénk be Amerikában.

INWIN DIÉY

Ha valami kimaxolja az extrém és futurista vonalat, akkor az az CES 2020-as eseményen bemutatott InWin Diéy lesz. Hangvezérlés, projektor, állítható elemek. Ebbe bizony mindent belepakolt a gyártó.

 

Az ára dollárból átszámítva is bőven 4 millió forint felett van, így ilyet biztosan nem sok magyar háztartásban találhatunk majd meg. 

Ti melyik vonalat kedvelitek inkább? Legyen minél extrémebb vagy épp ellenkezőleg? Írjátok meg kommentben!

 

https://leet.hu/samsung/

×