Annak ellenére, hogy azt mondták, nem lesz folytatás, a CD Projekt már elhintette, hogy mikor kezdik fejleszteni az új Witcher epizódot.

Azon nehéz vitatkozni, hogy a The Witcher 3 egy hihetetlenül jó játék lett. Ezt bizonyítja, hogy valóban jó értékeléseket kapott, sőt az eladások is ezt támasztják alá. Talán ennek köszönhető aztán, hogy a Netflixen több The Witcher sorozat-projekt indult. Az The Witcher 3 sokak szerint minden idők egyik legjobb játéka, szóval régóta foglalkoztatja a rajongókat, hogy lesz-e 4. rész. Bár a CD Projekt RED korábban kijelentette, hogy nem, úgy tűnik, meggondolták magukat.

Egy interjúból kiderült, hogy a CD Projekt Red hamarosan elkezd dolgozni a folytatáson.

Adam Kicinskit a lengyel Rzeczpospolita gazdasági lap a két fő CD Projekt franchise jövőjéről faggatta. A CD Projekt RED vezetője elmondta: a következő nagy fejlesztések 2022-ben indulnak. A CD Projekt stratégiája, hogy jövő évtől párhuzamosan dolgozzon mindkét fő franchise-on. Az is kiderült tehát, hogy a The Witcher következő részének fejlesztése szintén 2022-ben indul.

Adam Kicinski – Rzeczpospolita

Persze nem először hallunk erről a párhuzamos fejlesztési metódusról. A CD Projekt RED tavaly magyarázta el, hogy ezt az új fejlesztési rendszert követik majd a jövőben, ahelyett, hogy egyszerre egy projektre fókuszálnak. A dolog mögött valószínűleg a Cyberpunk 2077 fejlesztése és annak kezdeti bukása áll. A játék ugyanis több mint 7 évig készült, és még így sem sikerült a megjelenésre tökéletes játékot készíteni. Ez sok elvesztegetett idő a kiadó számára. Így most két projekt készül párhuzamosan, a fejlesztési eszközöket pedig megosztják majd.

Az interjú során azt is megkérdezték, hogy a cég szeretne-e befektetőket, vagy gondolkodnak-e annak eladásán. A válasz nem volt. Úgy tűnik, hogy a Cyberpunk 2077 zűrzavaros megjelenésén talán túl vannak, és reméljük, hogy a jövőbeli projektek, köztük a The Witcher 4 is olyan kiváló játék lesz, mint elődje.

Ezt láttad már?

Chiphiány + koronavírus = Brutális drágulás és készlethiány jöhet karácsonykor

×