Érzékeny témakörre tapintottak rá a fejlesztők.

A Battlefield bétája hónap elején zajlott le és a végleges verzióig már nem is várhatunk újabb tesztkört. A fejlesztők nem is olyan régen elárulták, hogy milyen dolgokon fognak majd változtatni a boltokba szánt verzión. Egy meglehetősen megosztó témakörben azonban csak pár napja nyilatkoztak egy hivatalos blogposzt keretein belül.

Ez pedig nem más, mint a hírhedt Aim-Assist témaköre!

Aim-Assist buff érkezik

Kétségtelen, hogy bárminemű segítség nélkül a kontrollerrel játszó játékosok hátrányban lennének a KBM (egér+billentyűzet) kombinációval szemben. A játékok fejlesztői ezért némi rásegítést szoktak alkalmazni, így megpróbálva egyensúlyt hozni a platformok között. Néha ez túl erősre is sikerült, több játékban is volt olyan időszak, amikor az egeres profik is inkább a kontrollerrért nyúltak.

A Battlefield fejlesztői a bétában hallott visszajelzések alapján bizony erősíteni fognak az Aim-Assist mértékén, hogy megkönnyítsék a kontrolleres játékosok sorsát. Reméljük sikerül belőni az arany középutat és nem esnek túlzásokba, mert akkor a Warzone és Fortnite közösségekben már megtapasztalható utálat tárgyai lesznek az ilyen-olyan okból játékvezérlővel játszó felhasználók.

Szerinted is gyenge volt az Aim-Assist a béta alatt?

×