Egy szakszerű videós letesztelte, hogy a Nintendo állításaival szemben ténylegesen mennyire karcálló és strapabíró az új Nintendo Switch OLED Model.

A Nintendot számos kritika érte az OLED modell bemutatása után, amiért sokak szerint a japán vállalat nem igazán törekszik a valódi, érdembeli fejlődésre. A Nintendo persze nem vette túlságosan zokon a kritikát és kommunikációiban is arra törekedett, hogy kiemelje az új Switch újdonságait.

Sok más mellett ilyen volt például a felfrissített, modernebb kijelzőt műanyag helyett már üvegborítással látják el, amely így jelentősen több és nagyobb sérülést képes elszenvedni mielőtt az egyáltalán meglátszana rajta. Nagyjából ennek a valóságtartamát volt hivatott leellenőrizni a JerryRigEverything nevű Youtube videós is, aki különböző válogatott, de mondhatni szakszerű módszerekkel kínozta a végletekig az Switch OLED-et.

Több karctesztet követően a videós megállapította, hogy hiába a meggyőző reklám, az OLED modell sajnos nem bír ki túl sok karcolást és sérülést a kijelzőjén, amely így egy 10-es skálán mindössze 2-esre vizsgázott. Ezért azt javasolja, hogy mindenképpen érdemes venni rá egy plusz kijelzővédő fóliát.

A teszt során természeteset még ennél is tovább merészkedett, többek között levágott egy keveset a műanyag gombokból, megkarcolgatta a hátlapot és a meglepő módon fémből készült támasztékot, de még az analóg karokba is bele-belevésett kicsit, hogy aztán egy öngyújtóval égessen foltot az OLED kijelzőbe.

Mindez alapján az összkép abszolút pozitívnak mondható, sőt, az újabb Switch még a hajlításos törésteszten is jelesre vizsgázott.

 

×