2019-ben a kiadó szakított a korábbi hagyományokkal, és az új R6 operátorokat azóta kizárólag a Nighthavenből hívják be a játékba. Sokak szerint ez hatalmas hiba.

2019-ben, az Operation Shifting Tides megjelenésekor egy érdekes, új koncepció is beköltözött a játékba. Kali és Wamai, a két új operátor ugyanis a Nighthaven tagjaiként kerültek be a Rainbos Six: Siege világába. A történet szerint a Nighthaven egy privát katonai erő, mely egyesítette erőit az R6 operátoraival, a közös célok érdekében.

A játékosok számára ez azonban azt is jelentette, hogy innentől kezdve Nighthaven operátorok jelentek meg a Siege-ben. A kiadó eltörölte régi jó szokását, hogy minden évben egy-egy ország különleges egységeit tegyék be a játékba, helyettük teljesen random módon érkeznek a Nighthaven ügynökei. Csak a teljesség kedvéért, Kali és Wamai (India, Kenya) után érkezett még Osa (horvát), Ace (norvég) és Aruni (thaiföldi) is.

A játékosok azonban mostanra megunták a Nighthaven tematikát, és kérik vissza a különböző országokra lebontott operátorokat.

Egyesek szerint nincs már elég ötlete a fejlesztőknek, hogy kiket lehetne még bevonni országok szerint, ezért váltották át a Nighthaven vonalra. Mások szerint nem rossz a Nighthaven ötlet, de az tényleg bosszantó, hogy kizárólag minden róluk szól most már a játékban, és teljesen elveszett az eredeti identitás.

Őszintén szólva mi is szívesen látnánk újra egy-egy külön országból származó speciális párost. Hogy mást ne mondjunk, a magyar operátorok ötlete is már ezer éve megszületett, ráadásul igazán kidolgozott koncepció formájában.

Erre emlékeztek? – Így képzelte el a magyar R6S operátorokat egy Youtuber

 

Reméljük, hogy a Nighthaven őrület egy kicsit elcsitul, ha a kiadó látja a játékosok elégedetlenkedését, és újra megnyílik az esély a magyar operátorok előtt.

×