Úgy tűnik, hogy a Rainbow Six: Siege közösség körében igen érdekes téma lett, hogy miért von le pontot a játék, ha kilőjük Rook páncéltáskáját.

Talán már tudjátok, hogy imádom a Redditen azokat a témákat, ami általában érdekli a Rainbow Six: Siege közösséget. Az operátorválasztás ideje, a zavaró tárgyak vagy éppen az LTM-ek kérdése olyan dolgok, amikről szívesen is írok, de nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt a témát előveszem. Azonban meglepve tapasztaltam, hogy a közösséget igenis izgatja a kérdés:

Miért jár pontlevonás azért, mert kilőjük az (akár) üres Rook páncéltáskát?

Mint tudjátok, Rook táskájából kivehető az armor, ami most már, a legutóbbi frissítések óta ráadásul plusz HP-t ad az operátoroknak. Így mondhatjuk, hogy az eszköz egyre hasznosabb minden védő számára. A táska azonban az ellenfelek számára is használható lehet, ám annak kilövése -10 pontot jelent. Ez akkor is igaz, hogyha a táska már üres.

I think that we should not get negative points for destroying an empty armour bag
by inRainbow6

A nagy kérdés: miért? Legalábbis ezt firtatják nagyon sokan egy Reddit bejegyzésben. A téma annyira érdekes lett, hogy 2 nap alatt majdnem 8200 upvote-ot kapott, és eddig 239 komment érkezett a témában. Sajnos a fejlesztők hivatalos álláspontját nem lehet tudni, de több oka is van annak, hogy kilőjük a táskát.

  • Nem szeretnénk, ha az ellenfél felvenne egy fel nem használt páncélt
  • A táska már üres és csak útban van, beleakadhatunk
  • A drónok elbújhatnak a táska körül vagy benne
  • Valakit egyszerűen csak zavar, vagy jó poénnak tartja kilőni

Persze olyanok is akadnak, akiket ez az egész nem érdekel. Teljesen megértem őket. Én is meglepődtem azon, hogy ilyen sokakat érdekel maga a téma, így kíváncsi vagyok arra, hogy a magyar Siege közösség mit gondol erről. Szerinted miért jár pontlevonás a táska kilövéséért?

×