EA Sports FC

A FIFA soha nem bírta az EA-t – Más fejlesztő után néz a FIFA-sorozat

Az Electronic Arts-ra mindenféle válogatott átkot szokás szórni, ha szóba kerül az évente épp csak néhány változtatással, de teljes áron megjelenő FIFA-sorozatának legújabb darabja. Pedig szó, mi szó, nem lehet a véletlen műve, hogy jóformán 30 éve dominálják a sportjátékok ezen szegmensét.

Az utóbbi hetekben azonban nagyon összekaptak a FIFA nevet birtokló Fifával, amiért azok nem kevést pénzt kérnének azért, hogy az EA használhassa a brandet. Ekkor még csak pletyka szinten merült fel a kanadai sikersorozat címváltása, nem sokkal később viszont a kiadó hivatalosan is levédette az EA Sports FC címet, ezzel alátámasztva annak hitelességét.

Nyilván még semmi sem eldöntetett, a FIFA legújabb közleménye azonban arra enged következtetni, hogy jövőre a boltokban már tényleg az EA Sports FC 23-at kell majd keresnünk. Legalábbis akkor, ha nem a FIFA 2023-at szeretnénk hazavinni helyette, amihez úgy tűnik új fejlesztőket keresnek.

A FIFA saját elmondása szerint már tárgyal különböző fejlesztőkkel, befektetőkkel és elemzőkkel arról, hogyan tudnák bővíteni a játékos jelenlétüket.

A vállalat szeretné kihasználni azt az ikonikus státuszt, amelyet a FIFA márka a játékvilágban felépített magának, és összekapcsolni a FIFA esport világát a szervezet élő versenyeivel, különösen a football világbajnoksággal. Ez persze egy kicsit magas lónak tűnhet, ugyanis többen úgy vélik, hogy a utóbbi potom 30 évben az EA többet tett a FIFA márka videojátékos megerősítéséért mint maga a FIFA-szervezet.

Ettől függetlenül ez a játékosok számára mindenképpen egy jó hír, hiszen az EA játéka így végre valahára tényleg kaphat egy méltó kihívót – méghozzá egészen vitatható módon, azzal a címmel, melyet tulajdonképpen ők építettek fel, ezzel is kiélezett versenyhelyzetet teremtve.

Igaz a játékosok túlnyomó többségének mindez aligha fog számítani, ugyanis jól tudjuk, hogy nekik egy fikarcnyit sem számít a dobozra nyomtatott cím. A lényeg az Ultimate Team, amivel nagy valószínűséggel a más stúdió égisze alatt készülő következő FIFA játékban nem fogunk találkozni, csak és kizárólag az EA már más címen megjelenő, de változatlan focis játékában.

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Egy LAKÁS áráért kelt el néhány Fortnite Red vs Blue Prime ital

2024.04.15. - Ha követed a Fortnite fontos eseményeit, akkor talán emlékszel rá, hogy még januárban…

22 perc telt el azóta...

A Riot adatai szerint tele van csalókkal a League of Legends

2024.04.15. - A League of Legends, vagy ahogy azt manapság a köznyelvben használják „LoL”, a…

22 perc telt el azóta...

Konkrétan megdönthetetlen rekordot állított fel a Baldur’s Gate 3

Bódi Dániel 2024.04.15. - Tessék! Ennyit számít, ha az ember valóban a játékosoknak, nem pedig…

32 perc telt el azóta...

A nagy hype közepette egyedi Fallout mikrofont is kiadott az Elgato

2024.04.15. - Kicsit olyan érzésem van a napokban, mint mikor megjelent a The Witcher sorozat…

2 óra telt el azóta...

Az Apple szerint ezért ELÉG 8 GB RAM az új McBookokba

2024.04.15. - Ha mostanában új M3 iMacet vagy M3 MacBook Airt vettél (vagy tervezel venni)…

3 óra telt el azóta...

Egy igazán egyedi, elfeledett FPS-t hoztak vissza a halálból a rajongók

2024.04.15. - Az utóbbi években néhány FPS játék sikere miatt nagy divat lett lövöldözős címet…

4 óra telt el azóta...