Nagyon úgy tűnik, hogy a következő FIFA játékot már nem az EA fogja készíteni, ami egyben azt is jelenti, hogy a megszokott kanadai sorozatot jövőre más címmel kell keresnünk.

Az Electronic Arts-ra mindenféle válogatott átkot szokás szórni, ha szóba kerül az évente épp csak néhány változtatással, de teljes áron megjelenő FIFA-sorozatának legújabb darabja. Pedig szó, mi szó, nem lehet a véletlen műve, hogy jóformán 30 éve dominálják a sportjátékok ezen szegmensét.

Az utóbbi hetekben azonban nagyon összekaptak a FIFA nevet birtokló Fifával, amiért azok nem kevést pénzt kérnének azért, hogy az EA használhassa a brandet. Ekkor még csak pletyka szinten merült fel a kanadai sikersorozat címváltása, nem sokkal később viszont a kiadó hivatalosan is levédette az EA Sports FC címet, ezzel alátámasztva annak hitelességét.

Nyilván még semmi sem eldöntetett, a FIFA legújabb közleménye azonban arra enged következtetni, hogy jövőre a boltokban már tényleg az EA Sports FC 23-at kell majd keresnünk. Legalábbis akkor, ha nem a FIFA 2023-at szeretnénk hazavinni helyette, amihez úgy tűnik új fejlesztőket keresnek.

A FIFA saját elmondása szerint már tárgyal különböző fejlesztőkkel, befektetőkkel és elemzőkkel arról, hogyan tudnák bővíteni a játékos jelenlétüket.

A vállalat szeretné kihasználni azt az ikonikus státuszt, amelyet a FIFA márka a játékvilágban felépített magának, és összekapcsolni a FIFA esport világát a szervezet élő versenyeivel, különösen a football világbajnoksággal. Ez persze egy kicsit magas lónak tűnhet, ugyanis többen úgy vélik, hogy a utóbbi potom 30 évben az EA többet tett a FIFA márka videojátékos megerősítéséért mint maga a FIFA-szervezet.

Ettől függetlenül ez a játékosok számára mindenképpen egy jó hír, hiszen az EA játéka így végre valahára tényleg kaphat egy méltó kihívót – méghozzá egészen vitatható módon, azzal a címmel, melyet tulajdonképpen ők építettek fel, ezzel is kiélezett versenyhelyzetet teremtve.

Igaz a játékosok túlnyomó többségének mindez aligha fog számítani, ugyanis jól tudjuk, hogy nekik egy fikarcnyit sem számít a dobozra nyomtatott cím. A lényeg az Ultimate Team, amivel nagy valószínűséggel a más stúdió égisze alatt készülő következő FIFA játékban nem fogunk találkozni, csak és kizárólag az EA már más címen megjelenő, de változatlan focis játékában.

https://leet.hu/?s=far+cry+6&post_type=product

×