Gaming

Kezdhet félni a Steam? – Rengeteg funkcióval támadna a kiszivárgott Twitch áruház

Kétségtelen, hogy a mai nap egyértelműen a Twitch-ről fog szólni a gaminggel és technológiával kapcsolatos weboldalokon és egyéb közösségi felületeken. Sajnos ezúttal sem pozitív hírektől hangos a sajtó, úgy tűnik, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb szivárogtatásának esett áldozatául a népszerű streaming szolgáltatás. A fizetések mellett leakelődött több forráskód is, melynek hála akár félkész Twitch termékekre is találhattak utalásokat a fájlokat átböngésző, hozzáértő felhasználók.

A Twitch egy Steam alternatíván dolgozik!

Minden jel arra mutat, hogy a Twitch / Amazon Game Studios ki akar törni a közvetítő szerepből és saját játékáruházon dolgozik hosszú évek óta a háttérben. Az alkalmazás jelenleg a Vapor kódnevet viseli és az alapvető áruházi funkciók mellett rengeteg Twitch funkciót integrálnának a programba. A forráskódból az is kiderült, hogy néhány játék különleges bánásmódot és integrálást kapna, mint például a Fortnite vagy épp a PUBG. A Twitch Prime szolgálatással kiegészülve még lenne is potenciál az áruházban, hiszen a (majdnem) ingyenes játékokkal való csalogatás az Epic Games adatai alapján is megérheti hosszútávon.

Nagy eséllyel a program maga is képes lesz streamelésre, így egy kattintással közvetíthetnénk az ott megvásárolt vagy a könyvtárhoz adott játékainkat, mely rengeteg kezdő streamernek kiváló választás lehetne. A VR szemüveget használó játékosokra is gondol a cég, ezért a Steamen népszerű VRChat programra is nyújtanának alternatívát. Ez a Vapeworld nevet viseli a fájlokban és Unity játékmotort használ, könnyen lehet, hogy ebből hamarosan egy félig-meddig működő verziót is láthatunk, hiszen ennek a teljes forráskódja elérhető a 128 gigabájtos tömörített állományban. Az elmúlt órában több streamer is megerősítette, hogy a kifizetések frissített listája már teljesen valós adatokat tartalmaz, így teljesen legitimnek tekinthetjük a szivárgás többi részét is.

A fenti információk tükrében erősen javasoljuk, hogy látogassátok meg a Twitch Security beállításait is módosítsátok a jelenlegi jelszavatokat. Valószínűleg csak a jelszavak titkosított formában keringenek a világhálón, de sosem árt elég óvatosnak lenni, ezen kívül erősen ajánlott a 2FA / Kétfaktoros hitelesítés bekapcsolása is.

Arpi

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

4 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

5 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

5 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

5 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

5 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

6 óra telt el azóta...