Tulajdonképpen minden létező információ, adat és kód kikerült a netre a Twitch-ről – és elvileg még közel sincs vége.

Nagy gondban lehet a Twitch, ugyanis az Eurogamer és a VGC értesülései szerint egy névtelen hacker elkezdte kiszivárogtatni a platform komplett forráskódját – a tartalomgyártók kifizetési jelentéseivel együtt.

A dolog 4chanon kezdődött, amikor egy ismeretlen személy feltöltött egy 126 GB-os torrentet, aminek leírásában az olvasható, hogy ” a Twitch egy undorító mérgező pöcegödör”, illetve azt is elárulja, hogy a cél a platform meggyengítése, hogy végre versenyhelyzet alakulhasson ki.

A szivárogtatás elméletileg tartalmazza a Twitch kezdetéig visszanyúló commit-történetet, a mobilos, asztali és konzolos kliensek kódjait, a platform szinte minden belsős tulajdonát: különböző saját SDK-kat, belső AWS-szolgáltatásokat, az IGDB-t, a CurseForge-ot, a Twitch SOC belső red teaming eszközeit.

A fájlok között továbbá megtalálható az Amazon kiadatlan Steam vetélytársának szánt digitális bolt, illetve a streamerek kifizetési jelentései is 2019-től máig.

A szivárogtató szerint még ennél is több belsős dokumentum és fájl van a birtokában, amiket folyamatosan és fokozatosan tesz nyilvánossá. Jelenleg a 126 GB-nyi fájlok rendezgetése zajlik, a tartalomgyártók bevételéről szóló jelentéseket viszont már elkezdték közzétenni.

A Twitch felhasználói sem lehetnek biztonságban, ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy azonnal változtasson jelszót, illetve kapcsolja be a kétfaktoros hitelesítést.

×