Nagyon úgy tűnik, hogy a kínai kormány lassan, de biztosan pontot tesz a teljes megfigyelőrendszerének kiépítésének a végére.

Kína meglehetősen vehemensen próbálja elejét venni a szerintük fiatalokra roppant káros szokásoknak, élen természetesen az online videojátékokkal, melyekkel a 18 év alatti kínaiak már csak heti 3 órát tölthetnek. Most viszont egy újabb nagyágyúba szállnak bele, a köztudottan fiatalok kedvenc közösségi videómegosztójába, a TikTok-ba.

A Kínában Douyin néven futó alkalmazást a 14 év alattiak ezentúl reggel 6 és este 10 között használhatják, a napi limitet pedig 40 percben határozták meg – közölte az anyavállalat ByteDance szombaton. Ezeken az időintervallumokon túl nem használhatják a közösségi portált. Ezt egy „ifjúsági üzemmóddal” oldják meg, vagyis valódi névvel kell hitelesíteni a profilokat, amit a szülőnek kell jóváhagynia, megerősítenie.

Az azonosítást pedig semmilyen módon nem fogják tudni kicselezni, ugyanis már életbe lépett az a jogszabály, amely arra kötelezi a videojátékos cégeket és a közösségi platformokat, hogy a regisztrációt – és a további használatot – valós adatokhoz kösse. Vagyis azok mostantól nem lehetnek online, akik nem adják meg a valódi nevüket, azonosító adataikat és a telefonszámukat.

Az ifjúsági mód korlátozása azonban nem merül ki ennyiben. A ByteDance ugyanis hozzátette, hogy a tartalmak is szűrésre kerülnek, így a 14 alattiak mostantól oktatási anyagokat, tudományos kísérleteket, múzeumok és galériák kiállításait, illetve különböző tájakról készült videókat láthatnak majd.

via – ByteDance, The Verge

×