A korábban bemutatott terhes férfi és szakállas nő emoji hamarosan használhatóvá válnak, de a készülékekre és az alkalmazásokba csak később kerülhet.

Július közepén az Emoji Világnap alkalmával az Unicode Consortium bemutatta az újonnan érkező emojikat, melyek a következő hónapok során élesednek majd. Ez azt is jelenti, hogy a korábban csak vázlatpapíron létező hangulatjeleket is véglegesítik.

Ezek között pedig egészen sokfélét találunk, a 835 új karakterisztika és 37 teljesen új emoji között feltűnik majd többek között a tisztelgő fej, az olvadó emoji, a koronás fej, a kifelé mutató ujj, de lesz troll, korall, madárfészek, harapós száj és diszkógömb is.

Továbbá megérkezik az utóbbi idők egyik legmegosztóbb hangulatjele is, a terhes férfi.

Unicode 14.0 Emoji candidates

A fejlesztők elmondták, hogy különösen törekedtek arra, hogy minden új emojiból legyen férfias és nőies jellegű, de lesznek gendersemleges és transznemű hangulatjelek is, ahogyan arra is figyeltek, hogy a lehető legtöbb bőrszín-árnyalat is feltűnjön. Így bővült ki a terhes nő emoji „terhes férfival” és terhes személlyel, a szakállas féfi emoji „szakállas nő” és szakállas személy variánssal, de más egyebek mellett például a koronás fej is több, hasonló verziókat kapott.

Az Unicode a következő hónapokban már használhatóvá teszi az új hangulatjeleket, ez azonban nem jelenti egyenesen azt, hogy megjelennek az eszközeinken, a Facebookon vagy más közösségi oldalakon. Az emojik implementálásához ugyanis időre van szüksége a vállalatoknak, de az Emojipedia szerint nagy eséllyel 2022 első felében erre is sor kerül.

via – The Verge, 24.hu

×