13 év után visszatér a Gearbox legendás sorozata, a Brothers in Arms, amit maga a stúdió vezetője, Randy Pitchford árult el.

A Brothers in Arms az egyik legjobb FPS és taktikai akciójáték sorozat volt egykoron, ami a Gearbox egyik legnagyobb zászlósának számított. A stúdió és Randy Pitchford számára azért is volt ennyire meghatározó volt a BiA, mert a 2005-ös első rész, a Road to Hill 30 volt az első saját játékuk a különböző sikercímek portolása után.

Az első BiA pedig sikeresnek volt mondható, sőt, már legendásnak is számít, így ideig-darabig jöttek is a folytatások, de viszonylag hamar abbamaradt. Az utolsó „igazi” Brothers in Arms a Hell’s Highway volt 2008-ban, amit a rajongók és a második világháborús témáért megveszők többsége is minden idők egyik legjobb háborús játékának tartanak.

Való igaz, hogy a Gearbox eléggé el volt havazva a munkával, hiszen egy évvel később megjelent a Borderlands, megkapták a hírhedt Duke Nukem Forever befejezését, a SEGA rájuk sózott egy Alien játékot, és közben tető alá akarták hozni a Borderlands második részét is. A hűséges Brothers in Arms rajongók azonban sosem adták fel, és mind a mai napig reménykednek abban, hogy egyszer tényleg visszatér majd a sorozat.

Egy „kicsit” ugyan még várnunk kell, maga Randy Pitchford, a Gearbox vezetője erősítette meg, hogy már javában kalapálják az új Brothers in Arms játékot.

A „bejelentés”, de inkább belebegtetés az  AIAS Game Maker’s Notebook podcast során történt, amikor Pitchford az Insomniac Games CEO-jával, Ted Price-al beszélgetett a játékfejlesztésről. A beszélgetésben éppen a 2011-2012-es évet taglalták, amikor a SEGA megkereste őket egy Aliens játék ötletével. Pitchford elárulta, hogy a SEGA annyira be volt csigázva, hogy tárgyalnak egy új FPS-ről, hogy meg sem várták a tényleges megállapodást, már be is jelentették a projektet.

Pitchfordnak ez nem tetszett, ő ugyanis csak akkor jelenti be a játékait, amikor már tud is mutatni belőle valamit, vagyis amikor már áll valahogy a fejlesztés. Példának felhozta a Borderlands 3-at, amit csak akkor jelentett be, amikor a játék már a béta fázisban volt.

Igaz, tudja, hogy nagyon sokan várnák így a játékaikat – most például egy Brothers in Arms-on dolgoznak – de addig szart sem mond róla, amíg nincsenek meg vele. A rajongók persze imádnák, de (a megjelenésig) szenvedniük kellene.

 

Ez sajnos azt is jelenti egyben, hogy ne nagyon álljunk féllábon a megjelenésig, sőt, talán még a bejelentésig sem nagyon bírnánk ki úgy. Mindenesetre a Gearbox nem felejtette el a gyökereit, és úgy tűnik, hogy előbb, vagy utóbb, de tényleg érkezik majd egy új Brothers in Arms.

Ezzel kapcsolatban azonban már csak az a kérdés, hogy vajon ismét a második világháború borzalmait tárja a játékos elé, vagy ezúttal inkább modern hadszíntérre evez – mint ahogyan tette azt már többször a Call of Duty és a Battlefield sorozat is?

Te milyen Brothers in Arms játékot látnál szívesen: egy modernebb felvonást, vagy egy történelmi körítésűt?

via – PCGamer

https://leet.hu/shop/back2school/

×