Ha nem játszottál velük azért, ha igen, akkor pedig azért érdemes elővenni ezeket a legendás játékokat.

A régi motoros játékosok bizonyára jól emlékeznek, hogy a 2000-es években nagyon nagy divatja volt a második világháborús játékoknak. Konkrétan nem volt olyan stúdió, amelyik stílustól függetlenül ne készített volna valamit a témában, de ezért nem is lehet őket hibáztatni, hiszen minden korszaknak megvan a maga hóbortja – a jelenleginek például a battle royale.

Mostanság egyre több fejlesztő veszi újra elő a második világégést, ami igazából nem is csoda, hiszen már egészen elképesztő látványvilággal prezentálhatják a kíváncsiak számára a háború borzalmait. A Call of Duty sorozat tudna is mesélni erről, ami már több ízben körüljárta a témát, és most nagyon úgy tűnik, hogy a WWII és 4 év után ismét visszaröpítenének minket a világ egyik legelborzasztóbb és legsötétebb időszakába.

Ha pedig második világháború: egy magyar srác egészen elképesztő és igazán egyedi akciójátékon dolgozik, amiben az 1944-45-ös budapesti harcoké lesz a főszerep úgy, ahogyan azt ezelőtt még sohasem láthattuk.

Mindkettő megjelenéséig még nagyon sok víz fog lefolyni a Dunán, ezért öt pontban összeszedtem sebtiben azokat a második világháborús akciójátékokat, melyekkel addig elüthetitek az időt, és közben talán még jól is fogtok szórakozni.

Return to Castle Wolfenstein

Tudom, tudom. Számomra viszont a történelmi köntös és annak rendkívüli hangulata miatt simán belefér. Blazkowicz itt sem kímél egyetlen nácit sem, legyen az férfi, nő, kutya, élőhalott, vagy valamilyen torzszülött robotszörny. Itt mindenkinek jut golyó.

Brothers in Arms 3: Hell’s Highway

A Gearbox egyik legjobb játéka volt ez a taktikai FPS, ami ugyan nem találta fel a spanyolviaszt, máig egy izgalmas szórakozás, nem mellesleg pedig az egyik legjobb BiA játék, ami valaha megjelent.

https://www.youtube.com/watch?v=f0CvJ0Nx6Ng

Medal of Honor: Allied Assault és Airborne

Legendás játékok az már egyszer biztos. Az Allied Assalt-ot máig az egyik legjobb FPS-ként tartják számon, aminek sok évvel később remek folytatása lett az Airborne. A MoHAA fejlesztői később másik legendás és máig futó sorozatot is letettek az asztalra, egyik másik még szerepelni is fog a listán.

 

Hidden and Dangerous 2

Ugyan az első része is egy kiváló játék, ma azt már csak a retro kedvelőknek tudnám ajánlani. Persze a másidok felvonás sem egy mai darab, a taktikai akciókból, főleg a második világégésben játszódókból azért még mindig elég kevés van. A HD2 stílusának máig az egyik legjobbja, igazán nagy kár, hogy sohasem folytatódott…

Call of Duty 1-2 és WW2

Ha világháborús akció, akkor a Call of Duty a legjobb választás. Számomra az első rész a legnagyobb kedvenc, aminek amúgy sem alacsony minőségét a második részben egy újabb szintre emeltek. A kampány a legendás ütközeteivel (Sztálingrád, D-nap) máig a legemlékezetesebb pillanatok között van számon tartva, aminek drámáját a 2017-es WW2 kapta örökül. Mindegyik felvonás egy FPS mestermű, a műfaj királyai. A WW2 roppant minőségin megrendezett és kivitelezett átvezetőit a magyar Digic Pictures készítette Budapesten.

 

 

 

Kihagytam volna valamit? Írd meg kommentben, hogy neked melyik a kedvenc világháborús akciójátékod!

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×