Sona a mini átdolgozása óta a legmagasabb győzelmi arányú support, aki uralja a magas rangsorolt létrát.

Sona kissé háttérbe szorult, amikor Seraphine 2020 októberében megjelent. Úgy látták, hogy Seraphine képes volt mindenre, amire Sona, csak jobban.

A Riot is így gondolta, és a 11.16-os patchben a Riot átdolgozta Sonát, hogy kicsit erősebb legyen, és önállóan is kiemelkedjen. De lehet, hogy egy kicsit túlságosan is felpörgették az erejét, mivel Sona most messze a legerősebb support bajnok a játékban.

A League of Legends jelenlegi, 11.18-as javításán Sona a legmagasabb győzelmi arányú support bajnok a Platinum+ szintű játékban világszerte a solo queue-ban.

A lolalytics, egy LoL statisztikákat követő oldal szerint Sona jelenleg 54,12%-os nyerési rátával rendelkezik.

Valójában Sona a 11.16-os és a 11.17-es patchet is az első helyen zárta a support bajnokok győzelmi arányát tekintve. A mini-átdolgozás, amit kapott, egyértelműen hatalmas siker volt, és beteljesítette azt, amit a Riot akart, amikor megváltoztatta a kitjét.

Az új passzívjával, az Accelerando-val mostantól őrült mennyiségű Ability Haste-hez fér hozzá, ami lehetővé teszi, hogy rendkívül gyorsan pörgesse a képességeit.

Erőssége az alaptárgyaiból, a Moonstone Renewerből és a Redemptionből is ered, mivel ezek az itemek az elmúlt javítással erősödtek.

Mivel a győzelmi aránya folyamatosan 53-54% felett van, valószínű, hogy a jövőben látni fogunk néhány nerfet. A LoL következő, 11.19-es patchje lesz az utolsó a 2021-es világbajnokság kezdete előtt.

Mit gondoltok, tényleg erős lett az új Sona?

https://leet.hu/shop/back2school/

×