Pont ma 19 éve jelent meg a Battlefield 1942, amit már akkor multiplayer játéknak szántak a készítők, és akkor is voltak benne botok.

Nagyon közeledünk a Battlefield 2042 megjelenéséhez, ahol a legmodernebb technológiát vetik be a készítők, hogy lenyűgözzék a közösséget. Így talán érdemes felidézni, hogy milyen is volt 19 évvel ezelőtt egy Battlefield játék, ami már multi volt.

A Battlefield 1942 pont 19 éve, 2002. szeptember 10-én jelent meg.

 

Battlefield 1942második világháborúban játszódott, és akkor még a Digital Illusions CE készítette, az Electronic Arts kiadásában. A játékot játszhatjuk egyjátékos módban botok ellen is, de a készítők főleg multi játéknak szánták.

Battlefield 1942 magas poligonszámú, részletes 3D-s grafikával és kiterjedt játékmenettel szolgált, repülhettünk II. világháborús vadászgépekkel, bombázókkal, irányíthattunk csatahajókat, repülőgép-hordozókat, kezelhettük az ütegeket, vezethettünk tankokat, dzsipeket és tüzelhettünk a harcmezőre vagy járművekre telepített fegyverekkel. Néhányak szerint a Battlefield 1942-nek volt az egyik legvalóságosabb motorja, mikor megjelent, 2002-ben.

A világháború minden fontosabb hadszínteréről találhatunk pályákat a játékban. A Csendes-óceáni, európai, Észak-afrikai és a keleti frontról is. A csaták mindig a tengelyhatalmak és a szövetségesek közt zajlik, de hogy pontosan melyik seregek csapnak össze, az a helyszíntől függ (például Ivo Dzsima-n Japán és az Egyesült Államok, de az Angliai csatában (Battle of Britain) a németek és az angolok az ellenfelek). A játék pályái mind valós csatákon alapulnak, de nem mindig pontos az ábrázolásuk. Jó példa erre az Operation Market Garden (Market Garden hadművelet) nevű pályán az amerikai csapatok részvétele. Igazából az amerikai erők nem vettek részt az arnheimi csatában, a játékban viszont igen.

Te emlékszel erre a játékra?

https://leet.hu/shop/back2school/Forrás: Wikipedia

×