Végre Magyarországra is megérkezett a Google Pay alkalmazás, a probléma csak az, hogy a legtöbb hazai bank nincs még erre felkészülve.

Magyarországra is megérkezett végre a Google Pay alkalmazás, amellyel az Androidos készülékekkel rendelkezők mobilos fizetését könnyíti meg. Az alkalmazáson belül – a többlépcsős azonosításnak hála – nem csak biztonságosan, de gyorsan és egyszerűen fizethetünk a kasszáknál érintésmentesen, sőt, még a beszállókártyák és a hűségpontok tárolására is tökéletesen alkalmas.

A biztonság a Google számára nagyon fontos szempont volt, ez pedig a felhasználóknak is egy különösen remek hír. Fizetéskor például nem a valódi kártyszámunkat, hanem a egy virtuális kártyaszámot használ, és még akkor sem kell félnünk, ha ellopják, vagy elhagyjuk a készüléket. Ebben az esetben ugyanis a „Find My Device”-on keresztül megtalálhatjuk, zárolhatjuk a mobilt, vagy teljesen törölhetjük annak tartalmát.

Az így történő fizetést hamarosan a WearOS-t futtató okosórákra is kiterjesztik, amivel sokkal könnyebb lesz az okosórával történő fizetés. Ennek a funkciónak a bevezetéséről egyelőre nem osztottak meg bővebb információt, de hamarosan ez is megérkezhet.

A Google Pay alkalamazást a Google Play Store-ból lehet letölteni.

Üröm az örömben, hogy egyelőre a legtöbb hazai bank még nem támogatja az alkalmazást, így sok kártyatípust nem adhatunk hozzá, de ez remélhetőleg hamarosan megváltozik. 

 

https://leet.hu/shop/back2school/

×