Érdekes húzás az Intel részéről, de lehet, hogy nem véletlenül döntöttek így.

A Wccftech saját forrásaira hivatkozó értesülései szerint az Intel Alder Lake CPU-i hamarabb érkeznek meg,  mint azt elképzeltük.

Az Intel várhatóan már november 19-én piacra dobja az Alder Lake CPU-it.

Az oldal azt állítja, hogy a termékbemutatóra nem az Intel Innovation eseményével egy időben kerül sor, amelyet most október 27-re terveznek. A gyártó csak a termékek bejelentésére készül, miközben felkészül az Alder Lake CPU-k majdnem négy héttel későbbi hardveres bevezetésére és globális elérhetőségére.

Intel Alder Lake mérnöki minta. Forrás: HKEPC

Ezzel egy időben az Intel bemutatja első csúcskategóriás Z690-es alaplapját a következő generációs CPU-khoz. Ez lesz az első alaplap a 600-as sorozatból, a többi a pletykák szerint a jövő év elején debütál. A Z690-es alaplapok LGA1700-as foglalattal rendelkeznek majd, valamint csak az Alder Lake CPU-kkal és több mint valószínű, hogy annak utódjával, a Raptor Lake-kel lesznek kompatibilisek. A Z690-es alaplapok a DDR5 memóriatechnológiát is támogatják majd, de DDR4-támogatással rendelkező modelleket is terveznek.

A VideoCardZ nemrég értesült a közelgő 12. generációs sorozat teljes kínálatáról. A @momomo_us szerint az Intel a nem K 65W-os modellek mellett a 125W-os K- és KF-sorozatú unlocked 125W-os modellekkel is készül. A SKU-k listáján Core i5-12400 és i3-12100 SKU-k is szerepelnek, de nem világos, hogy ezek is november 19-én kerülnek-e forgalomba.

Intel 12. generációs sorozat

Forrás: momomo_us

Eddig csak a három K-sorozatú SKU specifikációja szivárgott ki. A zászlóshajó 12900K modell 16 magot és 24 szálat kínál majd, köszönhetően a Performance és Efficient magokat tartalmazó új heterogén architektúrának. A 12700K 12 maggal és 20 szállal indulhat, míg a középkategóriás 12600K 10 magot és 16 szálat kínálhat.

Az Alder Lake nem lesz kizárólag az asztali platformra korlátozva, a mobil és ultramobil változatokat már bejelentette az Intel a 2021-es Architecture Day-en.

Mit gondoltok, mennyire lesz készlethiány ebből a termékből is?

https://leet.hu/shop/back2school/

×