Nem csoda, hogy nem javulnak az árak.

Szerda délután bukkant fel Twitteren több kép/videó, melyeken rengeteg PowerColor, Sapphire vagy épp XFX márkájú VGA kártyákat láthattak az éppen arra járó felhasználók. A videókártyákat egy Bahrain és Dubai székhelyekkel rendelkező cég pakolta fel a közösségi oldala. Sokan megörültek, hogy talán ismét jobban beindulhatnak a VGA szállítmányok, ám az igazság ennél sokkal szomorúbb.

A videókártyákat bizony nem játékosoknak szánták a gyártók!

A cég fő profilja ugyanis a bányászattal foglalkozó felhasználók kiszolgálása, a VGA-k árusítása mellett ASIC gépek forgalmazásával is foglalkoznak. A régebbi képeiken találkozhattunk RTX és GTX kártyákkal is, ám a szerdán posztolt bejegyzésekben leginkább RX 6700 XT és RX 6900 XT modellek vonták magukra a figyelmet. Ezen kívül az XFX-től érkezett még pár 8GB memóriával megpakolt RX 580 szállítmány is, csak hogy az Ethereum bányászattal se legyen probléma a kevés VRAM miatt.

Ekkora mennyiséget már a nagykereskedések sem igazán tudnak biztosítani, így feltehetőleg közvetlenül a gyártóktól érkezhettek a modellek. Valószínűleg az MSRP árnál nagyobb összeget kínáltak értük, ám még így is tetemes haszonnal adhatja majd tovább a cég. Így nem kell csodálkoznunk, hogy a boltok polcain nem igazán találkozunk új generációs videókártyákkal.

https://leet.hu/shop/back2school/

×