A Rainbow Six: Siege meccsek során nagyon sokszor előfordul, hogy különböző okokból lelő minket a társunk. Kezdeni kéne ezzel valamit?

A Rainbow Six: Siege játékosok jól tudják, hogy a Ubisoft játéka nem tökéletes. A bosszantó hibák, a csalók, a ranked rendszer furcsaságai csak a jéghegy csúcsa. Nem is olyan rég foglalkoztunk a smurf fiókok, illetve a kilépegető emberek problémájával. Most egy másik égető kérdésben szeretnénk a véleményeteket kérni.

Szükség van-e a team killre, vagy ki kéne venni a játékból?

Team kill flick
byu/thfj2 inRainbow6

Reális játékmenet

A friendly fire, avagy a team kill (csapattárs megölése) egy általános kérdés az online játékokban. Vannak olyan játékok (Call of Duty: Warzone), ahol a játék egyszerűen nem engedi meg, hogy megsebezzük, vagy megöljük a csapattársunkat. A Rainbow Six: Siege azonban nem ilyen. Mivel a játék alapvetően (legalábbis megjelenésekor) a realitásra épít, így a csapattársunkkal is végezhetünk. A probléma nem feltétlenül azzal van, hogy ezt megtehetjük, hanem hogy hogyan tesszük meg.

Team kill, mint szórakozás

Tudjuk jól, hogy vannak olyan játékosok, akik egészen véletlenül ölik meg a csapattársukat. Az ilyen eseteket akkor fordulnak elő, mikor a csapattárs a lövés elé áll, és máris sajnálatos team kill történik. Sok játékos azonban szándékosan öli meg csapattársát. Ennek a jelenségnek több oka lehet.

  • A csapattárs valamit elrontott az előző körben, legközelebb meghal
  • A csapattárs valamit beszólt, hát megöljük
  • Kezdő játékosok a csapattársakon használják ki a fegyvert
  • Az 5. csapattag nem része a 4 fős csapatnak, akik együtt játszanak, nem tartanak igényt az ötödikre
  • Haragszunk a másikra, így megöljük
  • Vicces

100% intentional team kill
byu/lolol934 inRainbow6

Számtalan meccs kezdődik úgy a Rainbow SIx: Siege-ben, hogy az ellenfél csapata valamiért végez egymással. Erre egyébként a Ubisoft ki is dolgozott egy büntető rendszert. Amikor például megöl minket a csapattársunk, lehetőségünk van eldönteni, hogy az szándékos volt vagy véletlen. Ha szándékos, akkor a gyilkosunk legközelebb magával végez, ha ismét csapattársra lő.

Ez jó megoldás?

Mai cikkünkben arra keressük a választ, hogy mi lehet a legjobb megoldás a TK-ra? Lehetséges, hogy ki kéne venni a friendly fire-t a játékból? Komolyabb büntetés kell járjon a TK-ért? Minden jó úgy ahogy van? Szavazz!

 

Legyen friendly fire a játékban?

Legyen, de járjon komolyabb büntetés a TK-ért
Nem kell! Hülyeség, hogy lőhető a csapattárs
Utálom, hogy lehet TK-zni, vegyék ki az egészet
Én is szoktam TK-zni, nagyon vicces
Véletlenül előfordul, nincs a TK-val semmi gond.

Created with QuizMaker

Te öltél már meg csapattársat?

https://leet.hu/shop/back2school/

×