A Riot Games 2016 óta nem tartotta itt a League of Legends legfontosabb eseményét a World Championshipet. Remélhetőleg nem jöttek ki a gyakorlatból.

A Riot Games hosszabb tanakodás után megerősítette, hogy a 2022-es League of Legends világbajnokság hol lesz megrendezve.

A World Championship Észak-Amerikában kerül megrendezésre, négy városban.

Chris Greeley, az LCS biztosa a független League tartalomkészítőjének, Travis Gaffordnak adott interjúban megerősítette, hogy a régió ad otthont a 2022-es világbajnokságnak.

Hagyományosan a Worlds csoportkörét, negyeddöntőit, elődöntőit és fináléját négy különálló városban rendezik meg. A Riot még nem jelentette be, hogy mely észak-amerikai városok adnak otthont a világbajnokság mérkőzéseinek. Utoljára 2016-ban volt példa arra, hogy Észak-Amerikában rendezték meg ezeket. Akkor San Francisco, Chicago, New York és Los Angeles voltak a helyszínek.

A Riot eredetileg azt is tervezte, hogy ebben a szezonban élő eseményt rendez az Egyesült Államokban, és a hétvégi LCS bajnoki döntőket a New Jersey-i Prudential Centerben rendezik meg, ám a szervezők végül a COVID-19 körüli bonyodalmak miatt lemondták ezt. Most azonban a Riot megerősítette, hogy a 2023-as LCS bajnoki döntő a Prudential Centerben lesz.

Az idei League of Legends világbajnokságnak Észak-Amerikában kellett volna zajlania, de a verseny tavaly Kínába költözött. A cél az volt, hogy a kínai szurkolóknak valódibb világbajnoki élményt nyújtsanak, miután az ország 2020-ban egy korlátozott, szurkolók nélküli tornának adott otthont.

A COVID-19 Delta változatával kapcsolatos komplikációk miatt a 2021-es bajnokságot a hét elején áthelyezték Kínából Európába. Egyelőre nem világos, hogy Kína ad-e otthont a League of Legends világbajnokság újabb kiadásának, és ha igen, mikor.

A Riot Games nem adott kifejezett tájékoztatást a 2022-es világbajnokság részleteiről, de a rajongóknak arra kell számítaniuk, hogy valamikor jövőre kaphatunk több infót az eseménnyel kapcsolatban.

Ti voltatok már bármilyen nagyobb LoL eseményen?

https://leet.hu/shop/back2school/

képforrás: Riot Games

×