Úgy tűnik, hogy aki szeretné biztonságban tudni kriptovalutáját, az igen nehéz dolog, ha valahogy hozzáférnek a neten a hackerek.

Vannak olyanok, akik az utóbbi időben úgy érzik, érdemes befektetni valamilyen kriptovalutába. Van, aki bányászatba kezd, másik félretett pénzüket fektetik be, és váltják át. Több olyan szolgáltatás létezik, ahol tárolni lehet ezeket a coinokat, ám sajnos senki sincs biztonságban. Vannak ugyanis a hackerek, akik sokkal egyszerűbbnek tartják ellopni a pénzt.

Ezúttal 90 ezer dollárt loptak el a hackerek.

A napokban mi is beszámoltunk róla, hogy a Poly Network hálózatáról 600 millió dollárnak megfelelő összeget nyúlt le egy hacker, aki később visszaadta a pénzt. A szolgáltató azóta fel is vette vezető biztonsági szakembernek a hackert, így együtt dolgoznak a biztonságon.

Persze nem mindenki ilyen jó fej.  A Yahoo szerint a japán Liquid Global járt most pórul, ahonnan 90 millió dollárnak megfelelő kriptopénzt nyúltak le a hackerek. A Liquid Global tavaly is így járt, ám akkor „csak” felhasználói adatokat loptak el. A cég most a biztonság kedvéért minden pénzt úgynevezett cold walletbe helyezett, amit nem lehet interneten elérni. Ezzel viszont a felhasználók sem jutnak hozzá a pénzükhöz.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a hackerek ezúttal nem szeretnék visszaadni a pénzt.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×