Egy hacker annak ellenére, hogy 600 millió dollárt kapott, végül becsületes lett és visszaadta. Meg is lett a jutalma.

Múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy egy hacker több mint 600 millió dollár értékű kripitovalutát nyúlt le, a Poly Network egyik biztonsági rését kihasználva. Elég vad történet lett a dologból, ugyanis a hacker becsületéről tett tanúbizonyságot.

Az illegális tranzakciók megjelölése után majdnem az összes ellopott kirpitovalutát visszaadta.

Ha ez nem lenne elég, a történet még ennél is jobb véget ért. A Poly Network ma egy bejegyzésben tette nyilvánossá, hogy napi kapcsolatban áll a hackerrel, aki a neten Mr. White Hat névre hallgat. A hacker ugyanis később tájékoztatta a Poly Networkot a biztonsággal és általános fejlesztési stratégiájával kapcsolatban.

A Poly Network később állást ajánlott neki, hogy biztonsági tanácsadójaként segítsen.

 

Ki tudná jobban megvédeni a cég és az ügyfelek érdekeit, mint az, aki kirabolta őket?

„Mr. White Hat is részt vesz a Poly Network jövőbeni fejlesztésében, mivel úgy gondoljuk, hogy egy biztonságos és rendszert építhetünk fel vele. Köszönetünket fejezzük ki és bátorítjuk, hogy járuljon hozzá a blokklánc-világ biztonságának fejlődéséhez a Poly Networkel közösen. Tisztelettel meghívjuk, hogy legyen a Poly Network vezető biztonsági tanácsadója” – írta a cég.

A Poly Network ezen kívül 500 ezer dolláros jutalmat is küldött a hackernek, aki eleinte visszautasította azt. Egyébként most elindítottak egy hibakereső programot is. Akár 100 000 dollár jutalmat is kaphat valaki, ha felfedez egy biztonsági rést.

Kedves becsületes hackerek, így kell egy szoftos állást behúzni!

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×