Egy újabb battle royale játék tűnt fel a végtelenben, ami a legnépszerűbb játékok elemeit gyúrja egybe remélve, hogy elég lesz a sikerhez.

Az elmúlt évek során számos kihívója akadt már a battle royale műfaj kvázi megteremtőjének, a PUBG-nek, de közülük csak nagyon keveseknek sikerült nem csak talpon maradni, de beérni, esetleg megelőzni őt. Pedig vajh mily sokan kiáltották már a PUBG halálát, amely nemhogy nem jött még el, de hamarosan egy komplett játékos univerzummá is bővül.

A trónkövetelők azonban minduntalan próbálkoznak, az egyik ilyen kihívó a Wonder People csapatának játéka, a free-to-play Super People. Az új BR most lépett az PC-s alfa tesztbe, így ahogyan várható volt, azonnal megérkeztek az első beszámolók a tapasztalatokról, melyeket ritkábban játékmenet felvételekkel is illusztráltak.

Az egyik legnevesebb szivárogtató, PlayerIGN is belevetette magát a Super People meccseibe, amik elmondása szerint egészen érdekesek, és meglepően jók voltak – így első blikkre. Érzetre szerinte olyan, mintha a H1Z1-et keresztezték volna a PUBG-vel – ezalatt valószínűleg az utóbbinál árkádosabb irányítást, és a fegyverek könnyebb kezelhetőségét értheti.

https://twitter.com/PlayerIGN/status/1426927093657468930

A játékban a PUBG-vel ellentétben lesznek különleges képességek is, melyeket külön osztályokra bontottak – ezekből az alfa alatt 12-vel lehet találkozni, de elképzelhető, hogy megjelenésre néhányat megváltoztatnak, vagy végleg kivesznek.

Elméletileg mindenkinek lesz egy passzív és egy aktív képessége: lehet majd nagyokat ugrani, teleportálni (ami a videók alapján elég OP), minigunt farzsebből előkapni, óriási lángoszlopot lőni, légicsapást hívni és a többi, és a többi – ezeket az alábbi videóban mind meg tudjátok nézni. PlayerIGN szerint a meccsek eddig úgy néztek ki, hogy a korai és a középszakasz nagyon hasonlít a PUBG-re, ilyenkor nem is nagyon találkozni olyannal, aki képességeket használna, amiket általában a végjátékban sütnek el inkább.

A másik érdekesség, ami sokkal inkább az Apex Legends-re hajaz, hogy csapatos játékban a teljesen lelőtt, vagyis szerencsétlenül elhalálozott társainkat visszahozhatjuk még az életbe. Ehhez bizonyos érméket kell szereznünk, amiket a pályán elszórva találhatunk.

 

 

Az alfateszt augusztus 11-től egészen augusztus 23-ig tart, amit több fázisban bonyolítanak: az elsőben csapatos játékokat lehet indítani, a másodikban egyedül kell a játékosoknak boldogulni, a harmadikban pedig az előző kettő mellett a kétfős játékok közül választhatnak majd lobbyt a tesztelők.

Megjelenési dátum egyelőre még nincs, de ha minden jól megy, akkor nagy eséllyel már idén, esetleg 2022. elején elstartolhat. Elsősorban a kínai közönséget célozzák, de sokak szerint nagyon valószínű, hogy az európai és az amerikai piacokon is elérhető lesz.

Te mit szólsz a Super People-hoz? Szerinted van esélye a jelenlegi BR felhozatallal szemben, vagy ez is hamar el fog tűnni a süllyesztőben?

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×