Lucian már egy ideje nem járta az alsó sávot és ez nem tetszik a Riotnak.

A 2021-es világbajnokságra készülve a League of Legends vezető játéktervezője, Jeevun Sidhu szerint Luciant a mid lane-ről vissza kell „tolni” a bot felé.

A közelgő változások, amelyek várhatóan augusztus 25-én, a 11.17-es patchben érik el az élő szervereket, a bajnok alapstatisztikáit, Lightslinger passzívját, Ardent Blaze (W) és The Culling (R) képességét célozzák.

Alapstatisztikák

  • Alap AD: 64-ről 62-re

Passzív – Fényvető

  • [Új] A szövetséges buffok Lucian következő két (négyre halmozódó) alaptámadásával további 14 (+10% AD) mágikus sebzést okoz.

W – Hívők tüze (Ardent Blaze)

  • Manaköltség: 70-ről 60-ra

R – Sorozatlövés (The Culling)

  • Lövésenkénti sebzés: 20/40/60 (+25 százalék AD) – 15/30/45 (+25 százalék AD)
  • Lövések száma 22/28/34-ről 22-re (+25 százalék kritikus találati esély)

„A döntés, hogy ezeket a változtatásokat elvégezzük, Lucian erejének köszönhető a metában. Nehéz elválasztani a potenciált a hatalomtól” – mondta Sidhu. „Ha egy bajnok viselkedését nem lehet megjósolni a draftban, mert át lehet mozgatni egy másik sávba, akkor hajlamos arra, hogy egyedülállóan ellenálló legyen a counterpickekkel szemben, és a meta dominanciája felé hajlik.”

Lucian már jó ideje a középső sáv egyik alapköve a profi játékban, annak ellenére, hogy bot-sávos bajnoknak tervezték. Az észak-amerikai LCS-ben ebben a felosztásban 35-ből 33 alkalommal játszották a középső sávban, amikor őt választották, a ligastatisztikák honlapja, az Oracle’s Elixir szerint.

Az európai LEC-ben Luciant az esetek 79 százalékában hasonlóan választották vagy tiltották, és 27 alkalommal játszották a középső sávban és kétszer a felső sávban.

A Riot még ezen, vagy a következő héten, részletesebben elmagyarázza a változásokat – mondta Sidhu.

https://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×