100.000 CS:GO demó átvizsgálása után kiszámolták, mire pazarolják el a legtöbb pénzt a gyengébb játékosok.

Mikor éri meg újravásárolni az armort? Mikortól számít pazarlásnak? Van különbség CT és Terror oldal között? Ezeken a kérdéseken talán még nem is gondolkodtak páran, de a Scope.gg-n végzett kutatás alapján lassan ideje lenne belegondolni. 100.000 CS:GO demó átvizsgálása után ugyanis kiderült, hogy órási pazarlás megy az armoroknál, leginkább az alacsony rangokban.

Kezdjük is az alapoknál. Ha a népszerű fegyverek és gránátok sebzéseit vesszük alapul, az armor 650 dolláros újravásárlása csak akkor éri meg kör elején, ha az armorunk egy bizonyos szám alá süllyedt az előző körben.

Terrorként 50 armor alatt éri meg újravenni 650-ért, CT-ként pedig akkor, ha 57-nél kevesebb armorunk maradt az előző körben.

Vagyis ha Terror oldalon 50-nél több armorunk van, mi mégis megvesszük 650-ért akkor, amikor nincs max pénzünk a kasszában, akkor pazarlást hajtunk végre. Ugyanez a helyzet CT-ben, ha 57-nél több armorunk maradt, nem éri meg 650-et erre költeni, mert az már pazarlás.

Ennek ellenére a játékosok szeretnek 100 páncéllal harcba indulni, ezért szinte automatikusan veszik újra minden kör elején a kevlárt. A Scope.gg kiszámolta 100.000 CS:GO demó alapján, hogy milyen gyakori ez a pazarlás. Az eredmény pedig szinte megdöbbentő, főleg alacsony rangokban.

Silverben és Novában minden 20. körben elpazarolnak a játékosok 650 dollárt, amit később sokkal fontosabb dologra is felhasználhatnának. Globálban természetesen ez a szám jóval alacsonyabb,a z itteni játékosok már ismerik azt a határt, amit fentebb mi is kifejtettünk. Itt már csak minden 50. körben esik meg a pazarlás.

Ha tehát valaki folyton kevés pénzre panaszkodik meccsek közben, érdemes elgondolkodni. Vajon csak akkor veszi újra az armort, amikor az tényleg indokolt?

×