10 évvel ezelőtt egy óvatlan ugrás miatt nyaktól lefelé szinte teljesen lebénult, a videojátékok viszont teljesen megváltoztatták az életét.

Ryan Gunter egy teljesen átlagos 16 éves amerikai tini volt, aki szeretett focizni és a barátaival lógni. Nyolc nappal a 17. születésnapja előtt azonban gyökeresen megváltozott az élete, amikor egy vétlen baleset miatt nyaktól lefelé lebénult.

Egy forró nyári napon történt az egész, amikor Ryan és barátai úgy döntöttek futás után, hogy elmennek a közeli uszodába megmártózni. A fiú azonban egy rosszul elvégzett ugrás miatt beverte a nyakát a medence szélébe, amitől a C4-es nyakcsigolyája környékén kificamodott, majd visszatört a nyaka, ami beszorította a gerincvelőt. Ryan tolókocsiba kényszerült, és az orvosok sem tartják valószínűnek, hogy valaha újra lábra állhat.

Ennek 10 éve már, Ryan pedig hamarosan 27 éves lesz.

Elmondása szerint az első két év maga volt a borzalom. Mindig kimozdulós ember volt, szeretett sportolni is, most pedig az élete hátralevő részében még megmozdulni sem tud. Aztán egyszer meglátogatták őt az unokatestvérei, akik megmutattak neki egy videojátékot, ami annyira megtetszett neki, hogy az ágyra lerakott kontrollert próbálta úgy pozicionálni, hogy az éppen csak mozgásra képes kezeivel meg tudja nyomni a gombjait.

Ez persze nem volt kényelmes, és nem is feltétlenül eredményes, de a játékok egy teljesen új világot jelentettek akkor a számára, így szüntelen próbálkozott. Az élete akkor változott meg teljesen, amikor meglátta játszani az azóta már egy esport csapatban szereplő, szintén bénult RockyNoHands-et, akinek az egyik videójában látta meg a QuadSticket.

A QuadStick egy kifejezetten bénult, mozgásképtelen játékosok számára tervezett kontroller, amivel szájjal képesek kvázi mindenre, amire az egészséges társaik is. 

A QuadSticket pedig egészen remekül megtanulta használni, méghozzá olyannyira jól, hogy a kedvenc játékában, a Warzone-ban az esetek többségében még jobb is, mint néhány kézzel játszó barátja. Ryan szerint sokan miután felhúzzák magukat azon, ahogy elintézte őket, rákeresnek a nevére és amikor látják, hogy hogyan játszik többször írnak neki, hogy egyszerűen nem hisznek a szemüknek – egy játékos, aki szájjal jobb mint ők!

„A videojáték segített az életemen. A balesetem után segített megérteni, hogy nem vagyok egyedül. Őszintén szólva nem tudom, mi lenne velem játék nélkül.” – mondta Ryan, majd visszament osztani a Warzone fejeseket.

 

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×