Letartóztattak egy Legend of Zelda rajongót, mert illegális mentéseket árult a neten. A 27 éves hacker valószínűleg nem számított erre.

Bár a mentéseket modifikálása nem tűnik egy nagy kunsztnak, úgy tűnik, hogy Japánban különösen harapnak arra, ha valaki kiskapukat használ, és utána a neten próbálja értékesíteni. Pár hónappal ezelőtt egy Pokemon Sword and Shield hackert tartoztattak le, mert a shiny pokémonokat manipulálta.

Nem is kellett sok és ismét elkaptak valakit a helyi hatóságok. Ezúttal nem pokémon kereskedő, hanem Legend of Zelda Breath of the Wild hacker került felszínre, aki különböző mentéseket árult a neten. Ichmin Sho aukció keretén belül hirdette meg a mentéseket. A mostanit még április rakta ki. Darabját minimum 32 dollárért árulta, ami átváltva 3500 yennek felel meg. Miután letartóztatták bevallotta, hogy több mint 10 millió yent szedett össze ezzel az üzlettel, ami nagyjából 27 millió forintnyi összeg. Nem is tudtam, hogy Japánban ekkora divatja van a módosított mentéseknek.

Hogy pontosan milyen büntetést szab ki rá az ügyészség az még kérdés. Lehet, hogy pár évre elbúcsúzhat a szabadságától. A februári eset ehhez képest kispályás eset volt. A pokémon manipulátor csak 10 ezer dollárt tudott összeszedni a saját üzletével.

Ti vennétek módosított mentéseket?

×