A megkérdezettek jelentős hányada dobná az eddig megszokott számozást.

Ha az Apple tartja magát az utóbbi évtizedben megszokott ütemtervhez, akkor szeptember-október környékén érkezhet az iPhone 12 utódja. Ha a hivatalos számozást folytatja az almás cég, akkor az iPhone 12S vagy iPhone 13 nevek a legesélyesebbek, az újdonságok és a designváltozások  dönthetne a dologról.

Ám rengeteg Apple rajongó szerint nem lenne túl jó ómen a 13-as szám, sokan egyenesen rettegnek tőle!

Azt hinnénk, hogy a 13-as számtól való félelem a kereszténységgel egyidős, de valójában már az ókori Rómában, Mezopotámiában és a skandináv mitológiában is a szerencsétlenséggel kötötték össze. Így annyira nem is érthetetlen, miért égett bele az emberekbe ez a fóbia.

Forrás: SellCell / HVG

A SellCell megkérdezett több ezer amerikai rajongót, hogy milyen névvel kellene illetni a soron következő iPhone-t. A válaszadók jelentős része arra szavazott, hogy csak simán iPhone (2021)-nek kellene hívni a készüléket, ahogy például az iPad sorozatnál is teszi a cég. A teljesen logikátlan iPhone 14 kapta a legkevesebb szavazatot, de a 12S sem volt túl népszerű, pedig arra még reális esély is lehet.

Érdekes adalék, hogy a felmérésből az is kiderült: a férfiak körében erősebb a triszkaidekafóbia, azaz a 13-as számtól való félelem jelensége.

Ti hogy neveznétek el az Apple következő telefonját?

https://leet.hu/?s=xtrfy&post_type=product

×