Gaming

5 dolog, amit más játékok eltanulhatnának a Battlefield 2042-től

Az október 22-én megjelenő Battlefield 2042 kapcsán az EA Dice rengeteg okot adott arra, hogy izgatottak legyünk a következő Battlefield kapcsán. A totális háborúzás visszatér, és minden szerveren káosz lesz, amikor a játék ősszel megjelenik. A bemutatók során rengeteg újdonságot és érdekességet láthattunk.

Ennek fényében íme néhány olyan funkció, amit eltanulhatna pár játék a Battlefield 2042-től.

Környezeti változások – Dinamikus időjárás

Bár a Battlefield pályái hatalmasak, az EA Dice több trailerben is megjegyezte, hogy ezek a mapok a játék előrehaladtával különböző méretűek lesznek. Ez a környezeti hatásoknak köszönhető, amelyek bizonyos meccseken zajlanak majd, mivel időről időre felbukkannak majd a zivatarok és a homokviharok, hogy pusztítást végezzenek a mapon.

Battlefield 2042 a homokvihar után

Ez nem azt jelenti, hogy minden játéknak lekéne másolnia az egészet, de mondjuk egy vihar lehetne, ami sötétségbe borítaná az egész térképet. Teljesen megváltoztatná a játékmenet, illetve más fegyverekre lenne szükséged, amikor sötétsége borul minden.

A Warzone esetében egy EMP vihart is eltudnék képzelni, ami az összes elektronikát megbénítaná, nem működnének a killsteak-ek, se C4, se Semtex.

Haunting of Verdansk esti módja

Az esti módot már láthattuk a Haunting of Verdansk event alatt, szóval nem lenne nagy munka egy vihart csinálni mellé.

Rögtön cserélhető tartozékok

A Plus menünek nevezett interaktív rendszer lehetővé teszi majd a játékosok számára, hogy a fegyverek tartozékait a térképen bárhol lecseréljék.

Milyen jó lenne ezt más játékokban is látni. Legfebbképpen a PUBG tudna ebből jövedelmezni, mivel a távcsövek cseréje néha elég nehézkes, más kiegészítőkhöz pedig meg kell nyitni az inventory-t.

A sokoldalúság rengeteg játékból hiányzik, természetesen ezt a Call of Duty megpróbálta orvosolni a távcső problémát a különböző flip sight-okkal, de egyszerűen annyira természetellenes használni őket, hogy senki nem használja őket Warzone-ban.

Call of Duty 4.0x Flip Hybrid

Képzeld el, ahogy csak lecseréled játék közben a fegyveredről a kiegészítőket. Esetleg a sniper-ről, ahogy mész nyitott helyről Downtown-ba, így elég csak a 3x-os scope. Természetesen ezt nem lenne olyan egyszerű kivitelezni és sok gameplay változást hozna magával.

Wingsuit

A Wingsuit mint a bemutató, mind a gameplay videóban nagy szerepet játszott. Ami érthető is, hiszen egy iszonyat menő kis kiegészítő.

Battlefield 2042 Wingsuit

Érdekes lenne látni újra a Warzone-ban, hiszen már szerepelt a 2012-es Call of Duty Black Ops 2-be, termesztésen teljesen más kontextusban, iszonyat béna irányitással. De tökéletes választás lenne. Természetesen ezt valami kis küldetésbe kéne belevarrni, esetleg a lezárt bunkerekben lennének.

 

Grappling Gun

Erről már írtam egy kisebb cikket, de muszáj itt is megemlítenin hiszen nem csak a Warzone tudná kihasználni ezt a James Bond-szerű kütyüt.

 

Lehívható járművek

Ez nem csak a Battlefield sajátossága, viszont innen jutott újra eszembe. Hányszor volt már olyan, hogy Warzone-ban a körön kívül voltál és semmit nem tudtál tenni, csak elfogadni, hogy meghaltál a gázban? Ez megváltozhatna egy airdrop által, amit a buy station-nél lehetne megvásárolni, mint a Loadoutot.

Ti mit gondoltok, ezeket érdemes más játékoknak is felkapni, vagy mindenki maradjon a saját stílusánál?

Egyébként az E3-ról ma este kibeszélőt tartunk az idei E3-ról, ahol te is elmondhatod a véleményed. Katt az alábbi képre:

DV

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

6 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

6 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

6 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

6 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

7 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

8 óra telt el azóta...