PUBG

Megérkezett Miramarra a „magyar csoda” – Hazai fejlesztésű fegyverrel bővült a PUBG világa

Múlt héten érkezett meg a a PUBG 12.1-es frissítése a tesztszerverekre. Az átalakított Miramar kapott egy új járművet a Quad személyében, de nem csak ez az egyetlen friss tárgy a játékban. A fejlesztők a Lynx AMR-t is implementálták, mely

a játék első Anti-Materiel Rifle típusú fegyvere.

A rombolópuska nagy kaliberű, nagy csőhosszal rendelkező mesterlövészfegyver. Páncélozott járművek motorjának működésképtelenné tételére, fedezékek megsemmisítésére használják. Így nem lepődünk meg az alábbi adatokon sem:

  • Ez a PUBG első .50 kalibert használó fegyvere
  • A Lynx AMR egyértelműen a játék legjobb fegyvere járművek kiiktatására, képes elpusztítani a BRDM-et is, az ablakai sem jelentenek akadályt.
    • Az olyan gyenge járműveket, mint a motorok pedig akár egy lövéssel is elintézi, de a „sima” autókhoz sem kell több háromnál.
  • A játékosok összesen 5 töltényt kapnak a fegyverhez és nincs mód újratöltésre.
  • Jelenleg az új Miramaron találhatjuk meg magunknak a Lynx AMR-t és kizárólag normál meccseken. Egy későbbi frissítést majd elhozza Custom meccsekbe és a Training Mode-ba is.

Amikor hiúz a Gepárd

A Gepárd-fegyvercsalád magyar tervezésű és gyártású mesterlövész- és rombolópuskákból álló fegyvercsalád. Ennek egyik tagjáról mintázták a fejlesztők a játékban csak „L6 Lynx AMR” névre hallgató példányt.

 

Nem nehéz kitalálni, hogy a Hiúz (ami angolul Lynx) névre hallgató Gepárd M6 volt a kiválasztott. A Gepárd M6 Hiúz öntöltő személyvédő romboló puska, a legmodernebb szerkezeti anyagok felhasználásával, elektrooptikai célzórendszerrel kapáslövések leadásához. A 730 mm csőhosszúságú, 11,4 kg harci tömegű (teljesen felszerelt, betárazott) puska találati pontossága 300 m céltávolságban sem rosszabb, mint 0,9 MoA.

 

A fegyver egyedülálló tulajdonsága, hogy hátsó helyzetben rögzített csővel egy méternél is rövidebb, így az  elrejthetőség és a szállítás szempontjából is komoly előnyökkel rendelkezik a Lynx. Az öt célzott lövést körülbelül 2 másodperc alatt képest leadni, ha a ravaszt meghúzó személy is alkalmas erre. Kis mérete és tömege ideálissá teszi a különleges egységek számára, de a reguláris alakulatok számára is jó választás elvégre a csúcstechnika ennél a puskánál nem jelent egyet a lexikonnyi vastagságú használati útmutatóval.

A fegyver in-game

 

Néhány játékos természetesen nem bírta ki az éles megjelenést, így tesztszerveren is kipróbálta az újdonságot. A fenti, valós és nyers adatokat elnézve a fejlesztők nem véletlenül csinálták ilyen erősre az új fegyvert. Remegős kézzel nem lesz érdemes használatba venni, hiszen a maximális öt lövési lehetőség tűpontos célzást kíván majd meg a kezelőitől.

Ha minden jól megy, akkor éles szerverekre várhatóan szerda-csütörtök környékén érkezik majd meg a PUBG 12.1, addig pedig a tesztszerveren csekkolhatjátok az update tartalmát.

Ti kipróbáltátok már az újdonságot?

Források: Anomaly blog, shootingpress, GM6 Wiki

Arpi

Korábbi cikkek

Egy elfeledett 90-es évekbeli FPS shooter most komoly frissítést kap

2024.04.02. - Doom, Half-Life, Quake. A 90-es évek mozgalmas évtized volt az FPS játékok tekintetében,…

16 perc telt el azóta...

Így nézd meg, hogy a Windows 10 / 11 hány pontot ad a gépedre

2024.04.02. –A legtöbb PC felhasználó örömszerzés céljából állítja össze az éppen aktuális számítógépet. Az emberekben azonban…

46 perc telt el azóta...

Nagyobb eséllyel lesz beteg, aki kocsma, vagy étterem mellett lakik

2024.04.02. - Mind tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés. Fontos, hogy minden, az egészséges…

1 óra telt el azóta...

Horrorjátékok is búcsúznak az Xbox Game Pass kínálatából áprilisban

2024.04.02. - Miközben minden Xbox Game Pass előfizető nagyon várja már az érkező játékok bejelentését,…

1 óra telt el azóta...

Legrosszabbkor merül a kontroller? Az Xbox megoldhatja a problémát

Gábor János 2024.04.02. - Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor…

2 óra telt el azóta...

Nem áprilisi tréfa volt a kacsákkal lövöldözős túlélőjáték, a Duckside

2024.04.02. - Nem is olyan rég még azért voltam megőrülve, mert kiderült, hogy tényleg készül…

3 óra telt el azóta...