Gaming

Nem áprilisi tréfa volt a kacsákkal lövöldözős túlélőjáték, a Duckside

2024.04.02. – Nem is olyan rég még azért voltam megőrülve, mert kiderült, hogy tényleg készül egy játék, amiben egy mókussal lehetünk, aki fegyverekkel lövöldöz. Ezzel szemben a tinyBuild úgy gondolta, sokkal jobb lenne, ha inkább kacsákat irányítanánk, amik lövöldöznek, de ez inkább legyen egy túlélőjáték. Mivel ezt a játékot április 1-jén jelentették be, sokan hitték, hogy csak áprilisi tréfa. Mindenkit megnyugtatunk, a Duckside komoly.

Kiképzett harci kacsák

Szóval a tinyBuild úgy gondolta, fokozzuk a poént azzal, hogy a kacsák nem csak fegyvereket kapnak, de az egésznek legyen egy túlélő hangulata. Szerencsére a játék tényleg létezik, és a Steam oldalán megjelent előzetes azt is megmutatja, hogy mekkora poén lesz. A Duckside a szokásos túlélőjátékok funkciót is tartalmazza, mint a nyersanyaggyűjtés, a crafting és a bázisépítés, persze jó kis coop, multiplayer környezetben. Szóval együtt tolhatjuk a haverral, és mindenki ellen, mivel PvP is van. Ebben a játékban egy kacsa vagy, precíziós repülésvezérlővel, egy 50 játékosnak kialakított szerveren.

Vicces, de nem vicc

A fejlesztők szerint ez egy olyan túlélőjáték, mint a DayZ vagy a Rust, csak éppen mindenki kacsa. A Duckside persze nem csak a túlélésről szól, hanem arról is, hogy kacsaként gondolkozzunk. Hogy milyen kacsának lenni. Érezni kell a fegyverek hideg acélját a tollainkon. Na meg a lelki békét, amikor egy hosszú nap után lefekszel egy olyan házban, amit egy halott fickó szemetéből építettél. Bár az emberek – vagy „a tollatlanok”, ahogy a kacsák nevezik őket – az igazi ellenség, a tinyBuild elárulta, hogy a játékosok PVP-ben is szembe kerülhetnek egymással. A legaljasabb kacsák közül néhányan akár úgy is dönthetnek, hogy más játékosok bázisát támadják meg, vagy vándorlás közben lesből támadnak rájuk. A Duckside megjelenési dátumáról még nincs hivatalos infó, de a nyílt bétájára már lehet jelentkezni a Steamen.

Ezt láttad már?

DV

Korábbi cikkek

Nagyot megy a horrorjáték, amiben videókat kell készítened a haverokról

Gábor János 2024.04.02. - Tízezrek ugrottak rá az első pillanatól a Steam új sikerjátékára, ami…

1 óra telt el azóta...

Mac-re is „letölthető” már a GTA 6, de nem ajánljuk senkinek!

2024.04.02. - Nem sokkal azután, hogy a Rockstar hivatalosan is bejelentette a GTA 6 megjelenését,…

2 óra telt el azóta...

Ennyiért vették meg az ajtót, amire DiCaprio már nem fért fel

Gábor János 2024.04.02. - A mozis kellékek nagyon kelendő portékák: amikor legendás tárgyak kerülnek kalapács…

3 óra telt el azóta...

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

16 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

16 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

17 óra telt el azóta...