Gaming

Egy elfeledett 90-es évekbeli FPS shooter most komoly frissítést kap

2024.04.02. – Doom, Half-Life, Quake. A 90-es évek mozgalmas évtized volt az FPS játékok tekintetében, amikor az id Software és a Wolfenstein 3D által népszerűsített műfaj megtalálta a maga útját, és meghatározta a PC-s játékok aranykorát. A mérföldkőnek számító sikerek között azonban egy shooter talán elveszett a tömegben. A furcsa, egyedi, feledésbe merült játékot most a System Shock Remake alkotója készül visszahozni a halálból, egy modernizált frissítéssel.

PO’ed

Ha nem emlékszel a PO’edre, akkor valószínűleg nem vagy egyedül. Az eredetileg 1995-ben, a régen megszűnt Any Channel Inc. által kiadott játék nagyon hasonlít a Star Wars Dark Forcesre és a különböző Doom klónokra, amik az eredeti Doom után bukkantak fel. Ebben a játékban egy intergalaktikus szakács vagy, akinek az űrhajója lezuhan egy idegen bolygóra, majd sci-fi fegyvereket, jetpacket és különféle konyhai cuccokat kell használni a túlélés és a menekülés reményében. Kortársaihoz képest a PO’ed vulgáris humorával tűnik ki, az egyik ellenség például lényegében egy két lábon járó fenék, amit úgy győzhetsz le, hogy többször megütöd egy serpenyővel. Ha ez ígéretesen hangzik, a System Shock Remake-et fejlesztő Nightdive most jelentette be a remastert.

Remaster

A PO’ed Definitive Edition oldala már megjelent a Steamen és a GOG-on is, és azt ígéri, hogy a játék frissített grafikát, finomított irányítást, nagyobb felbontást, hibajavításokat, achievement-támogatást és egy teljesen új nehézségi fokozatot is kínál majd. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a bejelentés április 1-jén érkezett, ami miatt akár poén is lehet, de az oldal egészen jól kidolgozott, gépigényt is tartogat, és még ma, április másodikán is él. Ha a PO’ed Definitive Edition egy tréfa, akkor elismerésünk, nagyon kidolgozott poénnal van dolgunk.

Nightdive korábban több játékhoz is készített HD remastert, ilyen a Turok trilógia, a System Shock, a Forsaken, a Doom 64, a Quake, a Quake 2, a Shadow Man, a Blade Runner és a Rise of the Triad is. Februárban jelent meg legújabb cím, a Star Wars: Dark Forces Remaster, ami az 1995-ös PC-s és PS1-es játékot 4K felbontással és 120 fps támogatással dobta fel. Ha ez egy igazi bejelentés, akkor a PO’ed PS5-re, Xbox Series X/S-re, PS4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re is érkezik. A megjelenési dátumot még nem erősítették meg.

Amíg vársz, addig pedig érdemes kipróbálni a boomer shootereket, most áron alul:

DV

Korábbi cikkek

Így nézd meg, hogy a Windows 10 / 11 hány pontot ad a gépedre

2024.04.02. –A legtöbb PC felhasználó örömszerzés céljából állítja össze az éppen aktuális számítógépet. Az emberekben azonban…

31 perc telt el azóta...

Nagyobb eséllyel lesz beteg, aki kocsma, vagy étterem mellett lakik

2024.04.02. - Mind tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés. Fontos, hogy minden, az egészséges…

59 perc telt el azóta...

Horrorjátékok is búcsúznak az Xbox Game Pass kínálatából áprilisban

2024.04.02. - Miközben minden Xbox Game Pass előfizető nagyon várja már az érkező játékok bejelentését,…

1 óra telt el azóta...

Legrosszabbkor merül a kontroller? Az Xbox megoldhatja a problémát

Gábor János 2024.04.02. - Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor…

2 óra telt el azóta...

Nem áprilisi tréfa volt a kacsákkal lövöldözős túlélőjáték, a Duckside

2024.04.02. - Nem is olyan rég még azért voltam megőrülve, mert kiderült, hogy tényleg készül…

3 óra telt el azóta...

Nagyot megy a horrorjáték, amiben videókat kell készítened a haverokról

Gábor János 2024.04.02. - Tízezrek ugrottak rá az első pillanatól a Steam új sikerjátékára, ami…

4 óra telt el azóta...