A magas késleltetési értékek sajnos nagyon sokat ronthatnak a játékélményen.

A magas hálózati késleltetés talán a multiplayer FPS játékok legnagyobb problémája a csalók mellett. A Valorantra különösen igaz ez, hiszen a lövöldözés mellett a képességek is bejöttek a képletbe, melyeken sokat ronthat, ha nem megfelelő packet loss/ping értékekkel rendelkezünk. Bizonyára veletek is előfordult már, hogy egy-egy jól sikerült Jett dash után mégis meghaltatok a fedezék mögött.

Bár konkrét hibajavítás nem létezik a problémára, nem árt végigzongorázni pár lépést, hogy a lehető legjobb élményben legyen részünk:

  • Először is mindenképp zárjuk ki, hogy helyi problémáról beszélünk-e. Ha más játékokban is magasabb értékeket tapasztalunk, akkor lehetséges, hogy a helyi hálózaton vagy a szolgáltatónál van a gond. Érdemes redukálni a routerre egy időben kapcsolódó állomások számát is, hiszen könnyedén bezavarhatnak gyengébb példányoknál.
  • Felejtsük el a Wi-Fi kapcsolatot, mindenképp használjunk kábelt.

A szerverválasztó

  • Válasszuk ki a megfelelő szervert. A Valorant szerencsére lehetőséget ad bizonyos keretek között a játékszerverek régiójának kiválasztására. Nem biztos, hogy a menüben legjobb pinget mutató szerveren kapjuk a legjobb játékélményt, így érdemes letesztelni párat egy-egy Spike Rush keretein belül.
  • Ha továbbra sem érzékelsz javulást, akkor mindenképp olvasd el az alábbi bejegyzést és adj egy esélyt például az ExitLag névre hallgató programnak:

https://leet.hu/2021/04/20/jo-nettel-is-botranyos-lag-ez-lehet-az-oka-es-igy-javithatsz-rajta/

 

Te elégedett vagy a Valorant szervereivel?

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×