Egyszerű, de nagyszerű szerkezet, ami ha tökéletesen nem, de biztonságosan és viszonylag jól demózza milyen lehet 150 méter magasról bungee jumpingozni.

A VR szemüvegekben az a legjobb, hogy olyan dolgokat csinálhatunk vele, amikre a valóságban vagy nincs lehetőségünk, vagy merszünk. Ilyen például sok más mellett a bungee-jumping is, aminek e lényege, hogy egy kötélhez kötözve irdatlan magas helyekről ugorjunk a mélybe.

Ahogyan sokan másoknak, úgy nekem is bakancslistás a bungee ugrás, de megvallom derekasan, hogy túlzottan nem bánnám, ha lenne előtte egy amolyan „felkészítő demó”. A hozzám hasonlóakon kívül azonban vannak olyanok is, akiknek soha eszük ágában sem lenne kipróbálni ezt élesben, maximum VR-ban tennének egy biztonságos próbát – ha van rá lehetőség.

Ezzel persze eddig csak az volt a baj, hogy magát a zuhanás látványát vissza lehet ugyan adni, de magát a szabadesés érzését – ami tulajdonképpen a lényege az egésznek – már nem. Nos, Japánban most előálltak egy olyan egyszerű, de nagyszerű szerkezettel, ami ha tökéletesen nyilván nem, de hellyel-közzel remekül hozza a VR bungee élményt.

Ha Tokióban vagy, akkor ezt érdemes kipróbálnod!

A „Tokyo Tower Bungee VR” névre keresztelt VR-rendezvény keretén belül lehet az érdekességet kipróbálni egészen május 9-ig. Ennek tulajdonképpen az a lényege, hogy teljesen biztonságos körülmények között lehetőséget adjon a kíváncsiaknak arra, hogy milyen lehetne bungeezni az eseménynek otthont adó egészen magas torony tetejéről.

Nem kell óriási dolgokra gondolni: van egy szerkezet, amibe bele kell állni, amihez aztán biztonsági okokból hozzászíjaznak. VR fejes fel, szimuláció indul, és máris a Tokió torony tetején találjuk magunkat. Itt körbe is nézhetünk, ha akarunk, megcsodálhatjuk a „lábaink előtt elhúzódó várost és annak látványosságait.

Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet az ugrás! Ekkor az egyik munkatárs bedönti a szerkezetet, amitől mi hasonló pozícióba kerülünk, mintha tényleg ugrottunk volna. Valahogy így:

 

Hasonló megoldással korábban a Kyoto Towerben találkozhattunk, ahol egy vidámpark-szerű gépbe ülve imitálták a szabadesést és a gravitációs erőt.

Jelenleg sajnos csak Tokióban érhető el az egészen izgalmas bungee-jumpingot imitáló VR cucc, de valószínűleg nem csak én nem bánnám, ha valaki beújítana egy ilyet a VR gamer bárjába… „kacsint”.

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×