Szerencsére manapság már nem olyan bonyolult művelet ez.

Megvásároltad a PlayStation 5, Xbox Series X vagy épp Xbox Series S modelleket és máris streamelni szeretnél? Nem probléma, az új generációs konzolok szerencsére egészen megkönnyítik ezt a feladatot.

Nézzük is hogy kezdhetsz neki a közvetítéseknek!

PlayStation 5

A Sony konzolja lehet a legjobb választás, ha mindenképp streamelésre adnánk a fejünket. Mindkét nagy platformot, a Twitch-cset és a YouTube-ot is beleintegrálták a konzol operációs rendszerébe, így gyakorlatilag gyerekjátékká téve a közvetítés elindítását. Nem kell semmilyen külsős app, de természetesen Twitch vagy YouTube felhasználói fiókra azért szükségünk lesz a folyamat során.

Indítsd el a játékot, melynek élményét szívesen megosztanád a többiekkel is. Ezután keresd meg a „Create”  gombot a DualSense kontrollereden. Ezt a D-pad felett, jobbra találod majd, lehetetlen eltéveszteni. Ezután válaszd ki a Broadcast névre hallgató gombot (jobbról a második) majd ezután már választhatod is ki, hogy Twitch vagy YouTube platformokon szeretnél-e közvetíteni.

Beállításokra is van lehetőségünk

A platformot kiválasztva a PlayStation bejelentkeztet minket az adott fiókba, ezt általában egy webes felületen kell megtennünk, Twitch esetében például a https://www.twitch.tv/activate felületen. Itt beütjük a PlayStation által megadott kódot és már össze is kapcsoltuk a fiókokat. Ezután megadhatjuk a közvetítés nevét, kategóriáját majd a „Go Live”-ra kattintva már indulhat is a móka. YouTube esetén is hasonló a metódus, értelemszerűen az adott platform sajátosságait figyelembe véve.

Xbox Series X/S

A Microsoft konzoljain való streamelés egy fokkal korlátozottabb, mint a PlayStation 5 esetén. Jelenleg teljes mértékben csak a Twitch támogatott, ám még a dedikált alkalmazást is külön le kell töltenünk az Xboxunkra.

Keresd meg a Store menüpontot Xboxon, majd keress rá és töltsd le az ingyenes Twitch alkalmazást. Ezután a programot elindítva hasonló látványban lehet részünk mint PlayStation esetén. Itt is a https://www.twitch.tv/activate lesz majd a barátunk. Ezután a szokásos beállítások következnek az applikációban. A Broadcast fülön beállíthatjuk a streamünk címét, kategóriáját, a videó minőségét és pár apró finomhangolást még. A Start Streamingre kattintva kiválaszthatjuk a közvetíteni kívánt játékot majd kész is vagyunk. Közvetítés közben láthatunk majd egy broadcast bar névre hallgató információs sávot, de ezt csak te látod, a nézőid nem.

Alternatív megoldás – Capture Card

Razer Ripsaw HD

Nem szabad említés nélkül hagynunk ezt a módszert sem. Gyakorlatilag egy külső (40-60 ezer forintos) rögzítő egység és egy számítógép (+dedikált közvetítő program stb.) segítségével is streamelhetünk konzolról. Az esetek nagy részében azonban felesleges pénzkidobás, hiszen a játékosok jelentős hányada csak a szórakozási faktor miatt közvetíti a játékát.

Ráadásul a hibalehetőségek tárháza is jelentősen kibővül és a stream bekonfigurálása is sokkal bonyolultabb lehet. Így ezt az utat nem igazán javasolnánk a felhasználók 99%-nak. 

Te szoktál streamelni a konzolodról?

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×