A Playstation új mobil fejlesztőket keres, hogy az egyik legnépszerűbb Franchise mobilos változatát is létrehozzák. Vajon több címet is elhoz majd a Sony?

A Playstation rengeteg erős címmel rendelkezik. A mai világ egyik legnépszerűbb elektronikai cikke az okos telefonok, és mivel ezek mindenki számára elérhetőek nem csoda, hogy egy kézi konzol helyett inkább mobilos játékok fejlesztésén töri a fejét a nagy óriás.

Az Angry Birds óta sok víz lefolyt már és a legnagyobb óriások mind szeretnének egy szeletet a mobilos portokból. A Genshin Impact egy az egyben elérhető telefonon, míg a Blizzard külön Diablo játékot is fejleszt rá. Az új álláshirdetések tekintetében kijelenthetjük, hogy a Playstation is hasonló lépésekre készül az elkövetkezendő években. A cég nagyon sok egyedi cím birtokában van, így nem lenne meglepetés, ha a PS első mobilos játéka a The Last of Us, God of War vagy az Uncharted címek valamelyike közül kerülne ki. Ezzel a piaccal egy teljesen új közönséget foghatnának meg.

A gyerekek is egyre fiatalabb korban kezdenek el mobilozni, és míg a mi generációnknak a Playstation 1 volt az úttörő ezeknek a csemetéknek lehet, hogy a mobil lesz és a kedvenc régi címeink felújított változatát mobilon élvezhetik majd. Egyelőre még kérdés, hogy pontosan melyik címeket dolgozza ki a mobilra a cég, de egy biztos: Playstation játékokon felnőni iszonyatosan király volt.

Ti kipróbáljátok majd a PS játékok mobilos verzióit?

×