Az Nvidia gyártók leporolják korábbi GeForce modelljeiket, hogy kicsit segítsenek ezzel a GPU-hiányon.

Nos, az biztos, hogy számítógépünk fejlesztésére ezek az idők talán a legalkalmatlanabbak. Nem csak az a probléma, hogy a videokártyák és egyéb alkatrészek aranyáron mennek, de a készlethiányról már ne is beszéljünk. Egyszerűen lehetetlen feladatnak tűnik egy-egy kártya beszerzése.

Ezt egyrészt a bányászoknak köszönhetjük, másrészt pedig a vírushelyzet által folyamatosan dráguló és nehezebben beszerezhető alkatrészeknek is, melyek nagyban megnehezítik a gyártást is. Az Nvidia ezt a problémát egy régebbi modell darabszámának növelésével oldaná meg – pénztárcabarát módon.

A 4GB GDDR6 videomemóriával felszerelt kártya körülbelül 80 ezer forintért lehet majd a miénk.

A sohu.com beszámolója szerint az előző generációs Turing architektúrára épülő  GTX 1650-es modellekből várható egy nagyobb adag már ebben a hónapban is, májusban pedig még azon felül is emelik a darabszámot. Bár a kártya nem a világ legjobb teljesítményét nyújtja, statisztikák szerint a harmadik leggyakrabban használt kártya.

Az abszolút belépő szintű darab Full HD felbontásban és közepes jellegű beállítások mellett a legújabb játékokkal is jól elvan.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×