Holnaptól egy szomorú tényt kell elfogadni: a nyári időszámítás miatt egy órával kevesebbet játszhatunk, aludhatunk majd. Mutatjuk, mit hová kell állítani.

Azt gondolom, hogy azok számára, akik pontos beosztás szerint töltik az idejüket a videojátékok előtt, fontos információ lehet az óraátállítás. Most vasárnap előre tekerjük az órák mutatóit, vagyis áttérünk a nyári időszámításra, ami azzal is jár, hogy bizony este tovább lesz világos.

Vasárnap (03.28) az órákat hajnali 2-kor 3-ra állítjuk át.

Érdekesség, hogy korábban úgy tűnt, hogy megszüntetik a nyári és téli időszámítást, és ez lehet akár az utolsó óraátállítás Magyarországon, de erre ma már nincs sok esély. A koronavírus-járvány miatt ugyanis még mindig bizonytalan a téli és nyári időszámítás váltogatásának az eltörlése – írja a 24.hu.

A tudomány szerint a téli és a nyári időszámítás váltogatása teljesen elhanyagolható gazdasági haszonnal jár, cserébe súlyosan megterheli az emberi szervezetet. Mindenkit megvisel, vannak akik napok alatt „átállnak”, mások hetekig szenvednek. Így 2019-ben az Európai Parlament megszavazta az évente kétszer esedékes óraátállítás eltörlését.

A döntést elméletben a tagállamokra bízták, de arra kérték őket és az Európai Bizottságot, hogy egyeztessenek, hogy ne legyen káosz abból, ha az egységes piacon mindenki random dönti el, milyen időszámítást alkalmaz. Csakhogy ebből nem lett semmi. Jelenleg nyilvánvalóan a koronavírus elleni harc minden mást felülír, de az óraátállítás eltörlése már 2019 óta parkolópályán van.

Nos, ez számunkra tehát annyit jelent, hogy holnap egy órával kevesebbet aludhatunk, ami lehet, hogy a gamereknek nem lesz olyan megterhelő, tekintve, hogy vasárnap lesz. Mindenesetre erre nem árt odafigyelni, nehogy gond legyen.

Ha játszani akartok a hévégén, ne feledjétek, hogy PS4-re most minden előfizetés nélkül 9 ingyen játék tölthető le, sőt ingyenesen játszható hétfőig a Watch Dogs: Legion is.

Jó játékot a hétvégére!

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×