Egyáltalán miért jó egy Bitcoin ATM?

Nos, a Bitcoin ATM-ek általunk nem is sejtett népszerűségnek örvendenek. Miért? Mert szuper megoldásokat kínálnak, sokféle „problémára”. Ha például az illetőnek nincsen bankszámlája vagy csak sokkal szívesebben használna erre a célra készpénzt, akkor ez egy nagyszerű opció lehet.

Továbbá vannak, akik így szeretnék megőrizni anonimitásukat vagy jobban bíznak egy ilyen automatában, mint a saját otthonukból – vagy bárhonnan máshonnan -, elért online felületben. Tény, hogy a nemzetközi utalásokat sokkal egyszerűbb és gyorsabb egy ATM segítségével intézni, mint más megoldásokkal.

Fontos azt is megemlíteni, hogy csak úgy, mint az egyszerű, hétköznapi bankok automatái esetében, itt is be vannak kategorizálva az ATM-ek. Vannak, amik csak Bitcoinnal foglalkoznak, és olyanok amik egyéb valutákat is támogatnak (pl. Ethereum, Litecoin). Néhány ponton van lehetőségünk a készpénzre váltásra is.

A címben feltett kérdésre válaszolva tehát Magyarország természetesen nem bővelkedik az ilyen Bitcoin ATM-ekben.

A jelen állás szerint mindössze 50 ilyen gépezet található az országban.

Ezzel szemben például az Egyesült Államokban több, mint 32.000(!) ilyen automata kapott helyet.

Ezek száma folyamatosan növekszik, az üzemeltetők igyekeznek olyan területeket választani, ahol még nem volt ilyen gép a közelben. Biztos, hogy a Bitcoin folyamatosan magas, illetve ismét rekordokat döntögető (március 13-án 61 ezer dollár) árfolyama mellett még több ilyen automatára számíthatunk.

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

×