A Víz világnapja alkalmából összeszedtünk 5 olyan kihagyhatatlan játék kiválóságot, melyek a mélységben játszódnak.

Ha készítenénk egy statisztikát arról, hogy a földön, a föld fölött, az űrben vagy a víz alatt mennyi videojáték játszódik, akkor ez utóbbi messze alulmaradna a többivel szemben. Pedig megannyi remek, sőt, legendás játék kalauzol minket az óceán mélyére, melyek mellett nem hogy nem illik, de egyenesen nem is szabad elmenni szó nélkül.

Ma, március 22-én pedig nem másnak, mint az életadó víznek van a világnapja. Az ENSZ által 1993 óta megtartott világesemény célja az édesvíz fontosságára, illetve az óceánok, tengerek szennyezettségére való figyelemfelhívás. Az idei világnap mottója: Víz és klímaváltozás.

A Víz világnapja alkalmából pedig úgy gondoltuk, hogy összeszedünk öt víz alatt játszódó műremeket, melyek minden valamirevaló játékosnak kötelező darabok kell legyenek.

Abzu

Az Abzu egy igazán csodálatos vizuális történet, méghozzá a Journey alkotóitól. Maga a játék nem túl hosszú, az ember egy ültő helyében is végigjátszhatja, és erősen ajánlott is, hiszen nem minden nap úszhatunk bálnák, polipok és cápák között. Az Abzu egy elképesztő, színes és tanulságos utazásra hív az óceán mélyére, amit aligha felejtesz el egyhamar.

Maneater

A Maneater közel nem olyan nyugodalmas kaland, mint az Abzu, viszont legalább olyan szórakoztató – igaz egy kicsit másképp. Ha mindig is ki akartad próbálni, hogy milyen lehet egy cápával körbezabálni a világot, akkor ezt a kifejezetten véres és teljesen elborult, Sharknado lazaságú mókalandot neked találták ki!

Bioshock 1+2

a Bioshock első két része az egyik legjobb víz alatt és vízben játszódó játék, ami valaha készült. Ken Levine és csapata játéktöténelmi alkotása tulajdonképpen az egyik kötelező lenne, amit az iskolában felírnának a gaming órán, nyilván nem véletlenül. A narratíva, a játékmenet és a megvalósítás egy az egyben a System Shock szellemi örököse, de talán még azon is képes túlnőni. A második részt sokan lesajnálták (mivel nem az eredeti csapat készítette), de ne ess bele az előítéletek csapdájába, ugyanis az is egy mestermű.

https://www.youtube.com/watch?v=Ymg2HzHF9-4

Subnautica

Megkockáztatom, hogy az Unknown Worlds rendkívüli alkotása a valaha készült legjobb víz alatt játszódó túlélő-kalandjáték a világoon. Egyszerre nyugtató és rettentő élmény, a felfedezés, amit nyújt pedig semmihez sem hasonlítható. A tengerbolygóról való szabadulás a mélység megismerésén keresztül vezet az út, ahol megannyi különös, rémisztő és halálos kreatúra várja, hogy rájuk akadjunk. Ha nem kedveled a stílust, akkor is tégy vele egy próbát, mivel olyan élményt nyújt, amit máshol nem tapasztalhatsz meg.

Ecco the Dolphin

Nyilvánvalóan nem hagyhattam le a magyar legandát sem, ami a Novotrade gondozásában Szenttornya László és Mérő László vezetésével készült 1992-ben. Azt nem állítom, hogy a legismertebb magyar játék, de hogy az egyik legjelentősebb az egészen biztos. A Mega Drive egyik legsikeresebb címe volt, amit annak idején a magyar tévékben is megpróbálták végigjátszani.

Az Ecco barátságos külseje (és az első pálya) ne tévesszen meg senkit: a játék bitang nehéz. Ettől függetlenül a mai napig egy élmény vele játszani, de érdemes előtte alaposan felkötni a gatyát.

Ezek lennének hát véleményem szerint a legkülönlegesebb víz alatt játszódó játékok – így a Víz világnapja alkalmából.

Természetesen még ezer és egy remek hasonló alkotás van még a Föld kerekén, így ha tudsz ajánlani egyet-kettőt, akkor azt tedd meg kérlek a komment szekcióban.

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×