Egy magyar srác őrületes Minecraft speedrun rekordot állított fel, amit a legnagyobb videósok sem hagyhattak szó nélkül.

Ahány játék, annyiféle speedrun – áll az ősi gamer szentírásban. Sokan talán nem tudják, de még a Minecraftnak is van egy egyre népszerűbbé váló speedrun közössége, aminek tagjai egymásra licitálva próbálják olyan gyorsan teljesíteni a játék kvázi történetéül szolgáló feladatokat-célokat, amilyen gyorsan csak tudják.

A játék gyors kipörgetése pedig az utóbbi időben egyre népszerűbb lett, de miért is ne lenne az, hiszen lassan 10 éve tartozik a világ legjátszottabb címei közé. Nem meglepő hát, hogy a legnépszerűbb videósok is beszállnak ebbe a mókába, legutóbb például Tfue döntötte meg saját egyéni FSG (Filtered Seed) speedrunját, a maga 13:22-es idejével.

Erre jött a válasz fe666 nevű magyar játékostól, aki RSG (Random Seed), vagyis a legnehezebb kategóriában állította fel nem csak a magyar, hanem az egész világ legújabb Minecraft speedrun rekordját!

Méghozzá elképesztő, sokak szerint hihetetlen 11:53-as idővel.

 

Ezúton természetesen a Leet.hu csapata is gratulál a sikerhez, küldjük is a virtuális pacsit. A magyar világrekord persze óriásira kerekítette a legnagyobb videósok szemét is, Tfue és xQc is reagált fe666 eredményére – előbbi kételkedve fogadta, míg utóbbi egészen elképedt a játékos egészen okos húzásain.

 

A világrekord azért is óriási szám, mert az RSG kategóriában a játék minden egyes aspektusa teljesen véletlenszerűen generálódik. Teljesen random a loot, a világ, a megtalálandó és megjavítandó portálok helye és állapota, de nem cifrázom tovább: tényleg minden.

Ezért sokak számára valóban hihetetlennek hathat a játékos szerencséje, de egyáltalán nem lehetetlen a dolog. Pláne, ha a mázli találékonysággal és kreativitással párosul, amivel fe666 láthatóan nincs híján.

Gratulálunk a rekordhoz!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×