Több mint 2 évvel az Epic Store elindulása után a vállalat olyan rendszert szeretne beépíteni az alkalmazásba, mely helyettesítheti a Discordot.

Kétségtelen, hogy gamerek körében az olyan közösségi chat-és voicechat alkalmazások, mint a Discord vagy a TeamSpeak általános és mindennapos lett. A Discord maga ráadásul kivételen népszerű lett, köszönhetően annak, hogy számos egyedi funkciót tartalmaz. Szerintem az egyik legfantasztikusabb a képernyőmegosztás, amit a karantén alatt nagyon jól lehetett használni közös filmnézésre.

Az Epic Games több mint két évvel ezelőtt hozta létre saját játékplatformját, ahová többek között úgy próbálja beinvitálni a felhasználókat, hogy rendszeresen ingyenes játékokat kínálnak. Most szeretnének egy olyan rendszert is, mint a Discord, hogy még több ember maradjon a platformon.

Az Epic új közösségi rendszere a „Party System” névre hallhat.

A jövőben tehát az Epic Games Launcher egy új partirendszert tartalmaz majd, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy csoportokat, csapatokat alkossanak és kommunikálhassanak hangban, szövegesen és egyéb módon. Beszélhetünk a barátainkkal és csapattársakkal, hogy ki mit játszik, vagy együtt lóghatunk, míg játékot választunk. A csapatok például a játékban is együtt maradhatnak.

Nyilvánvaló, hogy az Epic inkább Discord-szerű funkciókat szeretne beépíteni, hogy kicsit túlmutasson a dolog a Steam barátlistán. Ahogy arról az Epic egy blogbejegyzésben beszámolt, az Epic Store alkalmazáson belül minden külön ablakban lesz elérhető.

Az Epic egyelőre azt viszont nem tette közzé, hogy a Party System mikor kerül be az alkalmazásba. Ez egy jövőbeli fejlesztés, ami elkészül, amikor elkészül. Ami viszont ebben a hónapban bekerül, az többek között a frissített kártya, ami több részletet árul el a barátokról, jön a továbbfejlesztett keresési funkció, a közösségi panel kis nézete és a „Ne zavarj” gomb is. A ‘whisper’ funkció egyébként kikerül, mert nem igazán használták az emberek.

Te mit szólsz az Epic új rendszeréhez?

A borítókép illusztráció: Roblox voice chat

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×