Board Game

Ha unod, ami otthon van, kölcsönözz társasjátékot!

A Játszóház Projekt kicsit loot-szerűen csinálja: ki kell töltened egy kérdőívet, mit szeretsz, mit nem szeretsz, majd a válaszaid alapján kiválogatnak neked játékokat, melyeket kéthavonta, havonta vagy kéthetente hoz a futár. Neki akkor kell visszaadni az előzőleg kapott csomagot, amikor jön a következővel. Egy ideje pedig már Foxpost-automatába is kérhető a csomag.

Azt nagyon megígérik, hogy kétszer ugyanazt nem fogod kapni, meg olyat sem, ami megvan otthon; utóbbira nyilván rákérdeznek a kérdőívben. Készítenek hozzá szabálymagyarázó videókat is a saját játékmestereikkel, illetve még egy szabálysegítség-kérő csetet is üzemeltetnek. Ha pedig nem tetszik a portéka, és ha ezt közvetlen az első szállítás után jelzed, akkor a teljes előfizetést visszafizetik.

Az előfizetés három vagy hat hónapra szólhat, ami talán jelzi is, hogy azért ez a szolgáltatás alapból nem a karanténra lett kitalálva. Ha az A-csomagot választod, 3 hónapon át kapsz 3 játékot hetente havi 8000 forintért, ha a B-t, ugyanennyit kapsz, de havonta és 5000-ért, míg a C-csomagban fél éven át küldenek kéthavonta 4 játékot, havi egész pontosan 3325 forintért.

A legnagyobb és legszebb hazai társasjátékos hely, az V. kerületi Játsz/Ma februárban a már akkor tapasztalható járványügyi kilátástalanságra válaszul hirdette meg kölcsönzési opcióját. Két csomagot alakítottak ki, egy Játsz/Ma- és egy Kívánságcsomagot. Mindkettő kéthetes kölcsönzést biztosít, az előbbibe random kerül három játék (ebből egy tutira nagydobozos) 4000-ért, a kívánságos 6000-be kerül és három általad választott játékot küldenek.

Erre jön még a szállítási költség, ami nyilván szállítási helytől függő, ezért ennek a költségét nem is részletezik a weboldalukon. De nem muszáj futárral kérni, személyesen is lehet hozni-vinni. Visszahozás/küldés után 72 óráig másnak nem adják a játékot, hogy biztosan elpusztuljon róla minden vírus; valószínűleg azért nem fertőtlenítenek, mert attól tartanak, hogy az árt az alkatrészek minőségének. Illetve felhívják a figyelmet arra is, hogy ha tőlük kölcsönzöl, a majdani újranyitásukat is támogatod.

Akárcsak a VI. kerületi Game Up, mely már decemberben elindította társasjáték-kölcsönzését. Ők nem randomizálnak, válassz egy játékot a kábé kétszázas listájukról, beszélsz/egyeztetsz velük, majd ők maguk viszik el a hétköznapokon dél és – kijárásitilalom-kompatibilisen – este 7 között. Vannak preferált kerületeik, elég sok amúgy, a tágabban értelmezett pesti és budai belváros mellett simán mennek Ó- és Újbudára, a Hegyvidékre (XII. kerület), Békás- és Káposztásmegyerre, Kőbányára, Zuglóba, Rákospalotára is.

Náluk a legrövidebb a kölcsönzési idő, egy hétre adják a dobozokat, és – emiatt is – ők tűnnek a legdrágábbnak: 1000, 2000, 3000 forint a díj, amire jön még az 500 forintos szállítás.  És még minimum rendelési összeg is meghatároztak, 2000 forintot. Ők sem élik a fertőtlenítést, hanem szintén inkább pihentetik három napig a játékot, plusz adnak némi extra műanyagszemét-terhelést is a bolygónak azzal, hogy még jól körbe is tekerik a dobozokat „steril” műanyag fóliával, hogy szállítás közben se tapadjon rá egy nyomorult koronavírus se. Ők azért a rozsdamentes acélból készült komponenseket fertőtlenítik.

 

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Egy elfeledett 90-es évekbeli FPS shooter most komoly frissítést kap

2024.04.02. - Doom, Half-Life, Quake. A 90-es évek mozgalmas évtized volt az FPS játékok tekintetében,…

29 perc telt el azóta...

Így nézd meg, hogy a Windows 10 / 11 hány pontot ad a gépedre

2024.04.02. –A legtöbb PC felhasználó örömszerzés céljából állítja össze az éppen aktuális számítógépet. Az emberekben azonban…

58 perc telt el azóta...

Nagyobb eséllyel lesz beteg, aki kocsma, vagy étterem mellett lakik

2024.04.02. - Mind tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés. Fontos, hogy minden, az egészséges…

1 óra telt el azóta...

Horrorjátékok is búcsúznak az Xbox Game Pass kínálatából áprilisban

2024.04.02. - Miközben minden Xbox Game Pass előfizető nagyon várja már az érkező játékok bejelentését,…

1 óra telt el azóta...

Legrosszabbkor merül a kontroller? Az Xbox megoldhatja a problémát

Gábor János 2024.04.02. - Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor…

2 óra telt el azóta...

Nem áprilisi tréfa volt a kacsákkal lövöldözős túlélőjáték, a Duckside

2024.04.02. - Nem is olyan rég még azért voltam megőrülve, mert kiderült, hogy tényleg készül…

3 óra telt el azóta...