Tegnap hajnalban kigyulladt Európa egyik legjelentősebb szerverparkja, ahol a Rust adatait is tárolták.

Tegnap késő esti órákban tűz ütött ki a világ egyik legjelentősebb szerverparkjában, a Strasbourgban található OVH-ban. A tűzvész folyamán négy adatközpontból egy, az SBG2 teljesen a tűz martalékává vált, egy másik pedig, az SBG1  igen súlyos károkat szenvedett.

Itt tárolták a többek között a Rust és az Euro Truck Simulator 2 európai szervereinek adatait is.

Az este során a játékosok fennakadásokat tapasztalhattak a játékban, melyet jelentve a fejlesztőknek azok azonnal nekiálltak kideríteni a hiba okát. Később kiderült, hogy a Rust 25 EU-s szervere, játék és játékos adatokkal együtt visszaállíthatatlanul megsemmisült a tűzvészben.

Rust Servers Burned Down in OVH, Players Lost Progress - picture #1

Az OVH adatközpontja lángokban

A tűz keletkezésének okairól egyelőre semmilyen információnk nincsen, ahogyan azt sem tudni, hogy milyen hatása lesz a Rust konzolos kiadásának megjelenésére.

A tűzesetben számos szektor érintett, ugyanis a tűz miatt az összes – épen maradt – szervert le kellett kapcsolni, így egyéb más, többek között francia, brit és lengyel szolgáltatás akadozva, vagy épp egyáltalán nem működik. Ilyenek lehetnek a banki oldalak és szolgáltatások, kormányzati portálok, kiberbiztonsági oldalak, telekommunikációs cégek.

Az OVH egyébként két nappal ezelőtt jelentette be a tőzsdére vonulását, aminek a tűzeset szinte biztosan nem tett jót. 

A tűzesetben személyi sérülés nem történt, a helyreállítási munkálatokat pedig elkezdték, de egyelőre nem tudják, hogy mikorra tudnak újra 100%-osan működni.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×