Hamarosan négy újabb PlayStation-exkluzív játék jelenhet meg PC-re!

Sajnos a videojátékos világra is jellemző a törzsiesedés: vannak az Xboxosok, vannak a PlayStation-ösök, és vannak a PC-sek – a Nintendosok meg jól elvannak a maguk békéjében, a mobilosokról pedig sokan még annak ellenére sem vesznek tudomást, hogy a videojátékos szféra legjelentősebb részét ők teszik ki. A különböző törzsek tagjai pedig nem igazán szívlelik egymást…

Talán egyszer majd eljutunk oda, hogy megszűnnek ezek a középiskolás szintű klikkesedések, és simán csak játékokról és játékosokról beszélünk, de ehhez még elég sok dolognak meg kell változnia.

Egy újabb pletyka szerint a Sony most ebbe az irányba tenne lépéseket, ugyanis újabb exkluzív játékokat adnának ki PC-re.

A szivárogtató egészen konkrét címeket is írt, szerinte a God of War, a Ghost of Tsushima, a Bloodborne és a gyűjteményes Uncharted Nathan Drake Collection is megjelenik majd számítógépekre. 

Mindez egyébként egyáltalán nem légből kapott. Február végén a GQ magazin készített egy interjút a Sony videojátékos divíziójának elnökével, Jim Ryannel, aki elárulta, hogy 2021-től már teljesen másként állnak a saját játékok fejlesztéséhez. Ugyan az exkluzív címeik rendkívül jól teljesítenek így is, a folyamatosan növekvő fejlesztési költségek arra sarkallják őket is, hogy szélesebb közönség felé nyissanak. A Horizon PC-s portja is remekül teljesített és jól is fogadták, szóval számíthatunk még hasonlóakra – zárta a szakember.

A fent felsorolt játékok eladása – a Ghost of Tsushimát leszámítva – már alig fognak a PlayStation konzolokon növekedni, hiszen már évekkel ezelőtt megjelentek. Ezeket ha nem is azonnal, de később remek akciókkal már nagy eséllyel a legtöbb PS tulaj bezsákolta, ha pedig PS Plus mellé is csomagolják majd, akkor meg pláne.

A PC-s megjelenéssel pedig még egyszer el tudnak adni annyit a játékaikból, amennyit konzolon évekkel korábban.

Ez pedig remek kompromisszum lehet a Sony és a PlayStation játékosoknak is: előbbi maximalizálja az eladásokat, hogy a jövőben még jobb alkotásokkal kápráztasson el minket, míg a PS tulajok jóval előbb, akár évekkel korábban játszhatnak ezekkel a PC-sekkel szemben.

Akárhogy is nézem, ez egy WIN-WIN szituáció.

 

Te mit szólsz ahhoz, hogy a Sony PC-re is kiadja az exkluzívait?

Nagyon jó dolog, hogy nyitnak mások felé is! A játék mindenkié!
Ha csak évekkel később jelennek meg PC-re, akkor felőlem mehet!
Hülyeség az egész! Így már nem is kellene PlayStation-t venni, úgyis megjelennek PC-re…
Más, leírom kommentben…

Created with Poll Maker

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×