Nincs hiány az erre utaló jelekből.

Azt már a League of Legends: Wild Rift példájából tudjuk, hogy a Riot Games szereti szélesíteni a repertoárt, ha a játékhoz kapcsolódó platformokról van szó. Egybehangzó információk szerint, nem lesz ez másképp a VALORANT-tal sem, amely előbb vagy utóbb, de meg fog érkezni mobiltelefonra is.

Ezzel kapcsolatban viszont előáll két probléma: egyrészt a Wild Rift eleve mobilra lett tervezve, míg a VALORANT nem, továbbá egy MOBA könnyebben kivitelezhető (és játszható) telefonon, mint egy belső nézetű lövölde. Persze nekünk most nem is az a feladatunk, hogy megjósoljuk a játék jövőjét, illetve annak létjogosultságát, így inkább nézzük is, hogy mit tudunk eddig a VALORANT mobilos verziójáról!

A VALORANT komoly fejtörést okozhat majd a mobilos adaptáció esetében. (Kép: Reddit)

A kódok rengetegében

Számos adatbányász talált már mobiltelefonra utaló jeleket a játék könyvtárában. A Valorant Express esetében iOS készülékek profiljaival találkozhattunk, mégpedig az 1.09-es frissítés idején.

Ezzel egyidejűleg a ValorantLeaks nevű adatbányász a játék PC változatától független kódokkal találkozott, ami arra utalhat, hogy a mobiltelefonokra majd egy teljesen különálló játékot kaphatunk, nem csak egy szimpla adaptációt. Bár androidra utaló információkat nem sikerült még feltárnia senkinek, azért az nehezen elképzelhető, hogy a játék iOS exkluzív lenne, amennyiben megérkezik telefonokra is.

 

Megjelenés

Ugyan a Riot Games még azt sem erősítette meg, hogy egyáltalán terveznek a PC-n kívül más platformokban, a PlayerIGN nevű népszerű szivárogtató azt állítja, hogy a fejlesztő már a nyár folyamán bejelentheti a mobilos verziót.

A megjelenési dátummal kapcsolatos információ mellett érdemes még megemlíteni, hogy a forrás minderre Grain-ként hivatkozik, ami egy belső használatú kódnév, egy külföldi elnevezés vagy akár egy egyedi címkézés is lehet, hogy elkülönítsék a két platformot (akárcsak a Wild Rift alkalmával).

https://twitter.com/PlayerIGN/status/1367012257926766594

 

Fejlesztői ambíciók

A Riot Games részéről nem titok, hogy szeretnének terjeszkedni a számítógépen túli gaming világba, ahogy tették azt a Wild Rift esetében is. Ezt a tényt tovább erősíti a cég vezérigazgatójának, Nicolo Laurent-nek a közleménye, amelyben azt írta, hogy „epekedve várja az 5G által nyújtott jobbnál jobb lehetőségeket és a korszerű mobiltelefonos játékok világát”. Hozzátette, hogy az 5G-nek köszönhetően „olyan játékokat lehet majd átvinni mobiltelefonra, amiről korábban soha nem gondoltuk volna”.

A témával kapcsolatban egy másik érintett, a Riot Games direktora is megszólalt, mégpedig egy, a USGamer-nek adott interjúban. Joe Ziegler elmondta, hogy „vannak csapataik, amelyek jelenleg is dolgoznak az ügyön, de a végleges kiadás előtt sokszor fel kell tenniük majd a kérdést, hogy adott állapotában élvezhető lesz -e a játék”.

Ennek apropóján mi is feltesszük a kérdést: szerintetek lehet létjogosultsága a VALORANT-nak mobiltelefonon?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×