A klasszikus Doom 2-t már számtalan formában láttuk, de talán teljesen papírból készült változatban még nem.

Bármennyire is furcsa, létezik egy Youtube csatorna, ami klasszikus játékokat éleszt újjá úgy, hogy nagyon szokatlan módon, papírból tárja azokat a szemünk elé. Ez egy igen egyedi, ám közben nagyon szórakoztató módja a játékok bemutatásának, nem beszélve a kreativitásról. A GAMES made of CARDBOARD nevű csatorna korábban is sok retro címet mutatott be így.

Most pedig a Doom 2 lett a soros.

Ha valaki azt hinné, hogy papírból készíteni videojátékot nagyon egyszerű dolog, az jobb ha tudja, hogy az említett projekt 9 hónapig tartott. Kilenc hónapnyi fárasztó és kitartó munka után az alkotót is elégedettséggel töltheti el az eredmény. Mindenképp megérte.

A lent látható videóban a Doom 2 játékmenete látható, természetesen mind IRL papírból készítve. Van itt minden, aminek lennie kell: környezet, fegyverhangok, robbanások stb. Ha ez nem lenne elég, az id Software társalapítója, John Romero is beszállt a projektbe, mint a főhős arca.

 

Ha tetszett a Doom 2, érdemes ellátogatni a Youtube csatornára, ahol több hasonló papírprojektet találsz. Neked hogy tetszett a Doom 2 ilyen formában?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×